Koronavirus tudi v Sloveniji

0
1537

V Sloveniji so okužbo s koronavirusom potrdili že pri šestih osebah. Prvi oboleli je starejši Ljubljančan, ki je minuli konec tedna pripotoval iz Maroka skozi Italijo, drugi in tretji sta bila njegova sopotnika na motorističnem potovanju. Četrti in peti primer z njimi nista povezana, okužila sta se na potovanju po Italiji. Šesti primer pa je moški iz okolice Maribora, za katerega še ni znano, kje se je okužil.

Do 18. ure so v Sloveniji na okužbo s koronavirusom testirali 433 oseb. Okužba je bila potrjena pri treh osebah, je na Twitterju sporočila vlada.

Prav tako je znano, da okuženi niso z Dolenjske, pa čeprav so letovali v Maroku in potovali domov prek Italije.

Gre za osebo, ki je bila v stiku s prvim obolelim, ne gre pa za družinskega člana. Na rezultate vseh testiranj stikov še čakajo.

Potrdili so tudi, da je soproga prvega okuženega, zaposlena v eni izmed osnovnih šol v Ljubljani – je v izolaciji, a znakov obolenja dihal za zdaj ne kaže.

Minister Aleš Šabeder je potrdil tudi, da je imel prvi oboleli, katerega okužbo so potrdili včeraj zvečer, veliko stikov do časa potrditve okužbe. Gre za starejšega moškega v v 60. letih, ki je 29. februarja priletel iz Maroka na letališče Marco Polo ob 16.25 z letom ATR 938. Takrat je že imel bolezenske znake, a jih je pripisal poškodbi, ki jo je prejel v Maroku. NIJZ poziva vse slovenske državljane, ki so bili na tem letu, da opazujejo svoje stanje in v primeru znakov bolezni pokličejo svojega osebnega zdravnika.

Istega dne je z GoOpti prišel v Ljubljano, kjer je ob 20.00 uri obiskal ljubljansko urgenco zaradi že omenjene poškodbe. Tam je ostal do 21.30 ure, zdravniki so ga odpustili v domačo oskrbo.

Na NIJZ pozivajo vse, ki so bili tega dne od 20.00 do 21.30 ure na urgenci, da pokličejo na telefonsko številko 031 619 118. V primeru slabega počutja ali znakov bolezni pa pokličite svojega osebnega zdravnika.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj