Koronavirus zaprl nekatere zdravstvene ustanove

0
3215

UKC Ljubljana: do preklica so prepovedani vsi obiski hospitaliziranih bolnikov. Vstop v urgentni blok je omejen na eno vstopno točko zgolj za bolnike, ki potrebujejo nujno obravnavo. Obiskovalci naj ob vstopu upoštevajo navodila zdravstvenega osebja in varnostne službe.

Vzpostavili so tudi posebni telefonski številki 01 522 45 40 in 01 522 45 41, kamor bodo lahko poklicali tisti, ki bi imeli blažje znake in jih zanima, kako ukrepati in kako priti do pomoči.

Onkološki inštitut Ljubljana uveljavlja omejen in nadzorovan dostop v bolnišnico. Vhod in izhod na OI za bolnike, študente, dijake in serviserje s predhodno najavo bo do preklica omejen na nadzorno triažno točko v stavbi E ob Ljubljanici (dozdajšnji dovoz za reševalce).

Tam bo odgovorni zdravstveni delavec bolnike povprašal po znakih akutne okužbe dihal in glede bivanja ali potovanja na območjih, kjer so zaznali več primerov okužb z novim koronavirusom. Zaprti bodo sprednji in zadnji vhod v stavbo C, vsi vhodi v stavbo DEH razen omenjene nadzorne točke, vsi vhodi iz druge kleti stavbe H in preostali pomožni vhodi.

Porodnišnica Ljubljana: prepovedani so vsi obiski pri nosečnicah, otročnicah in novorojenčkih. Prisotnost partnerja, ki ne kaže znakov respiratorne okužbe, je dovoljena, vendar izključno v času poroda.

UKC Maribor: že v ponedeljek so prepovedali vse obiske, do preklica pa je prepovedano tudi parkiranje znotraj kompleksa.

Splošna bolnišnica Celje: prepoved vseh obiskov.

Splošna bolnišnica Jesenice: prepovedani so obiski na vseh oddelkih bolnišnice, dovoljena pa je prisotnost zdravega starša ali skrbnika na pediatričnem oddelku. Pacienti, ki so naročeni na pregled in imajo povišano temperaturo, kašelj in oteženo dihanje ali so bili v zadnjih 10 dneh v Italiji ali v krajih zunaj Evrope, kjer je potrjena epidemija koronavirusa, naj ne hodijo v bolnišnico. Pokličejo naj na telefonsko številko 051 668 651 in prejeli bodo nov datum za pregled.

Porodnišnica Kranj: prepovedani so obiski na vseh oddelkih.

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec: na oddelku za ginekologijo in porodništvo je obisk dovoljen samo očetu novorojenčka, na oddelku za pediatrijo pa je lahko ob bolnem otroku prisoten le eden izmed staršev.

Splošna bolnišnica Dr. Franca Derganca Nova Gorica:
vsem, ki so bivali ali potovali na območja, kjer je razširjen novi koronavirus, svetujejo, naj, če zbolijo, ostanejo doma in se posvetujejo s svojim osebnim zdravnikom ali zdravnikom, ki ga trenutno nadomešča. Za nasvet se lahko obrnejo tudi na telefonsko številko 05 330 1117. Če pacienti kljub temu pridejo v bolnišnico, jih prosijo, naj v urgentni center ne vstopajo sami, temveč naj pozvonijo na zvonec na zidu desno od vrat glavnega vhoda v urgentni center oziroma pokličejo na zgornjo telefonsko številko.

Zdravstveni dom Izola: bolnike prosijo, naj omejijo obiske v zdravstvenem domu, zlasti če prebolevajo vročično stanje ali so bili v stiku z obolelimi osebami ali potovali po krajih, kjer je prisotna epidemija z novim koronavirusom. Če se v primeru resnega zdravstvenega stanja vendarle odločijo za obisk zdravstvenega doma, bolnike prosijo, naj predhodno pokličejo ambulanto, svojega zdravnika ali ambulanto nujne medicinske pomoči na telefonsko številko 05 663 5000, ter upoštevajo navodila.

Splošna bolnišnica Novo mesto se za zdaj ni odločila za takšne ukrepe.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj