petek, 26 aprila, 2024
DomaLokalnoKoronsko bi morala biti Dolenjska črna kot satan, pa ni!

Koronsko bi morala biti Dolenjska črna kot satan, pa ni!

Takoj v uvodu moram zapisati nekaj, ker je tudi pri nas demokracija samo beseda… To ni moje nasprotovanje, pač pa razmišljanje o resničnih razmerah v moji regiji, ki jo poznam, spremljam na več področjih. Tako da, ne morem mimo vsega o tej koroni, ukrepih itd. Slednja vemo, da ‘hara’ po vsem svetu, pa čeprav mi ni povsem jasno zakaj in s kakšnim namenom. Ljudje zbolijo, šibkejši klonijo, še vedno v 90% starejši.

Namreč, po mojem laičnem mnenju in predvsem po razlagah odgovornih, kako se virus, z vsemi svojimi sevi širi, bi morala biti Dolenjska glavno žarišče okužb. Zakaj? A vseeno to ni.

Namreč, v dobrem letu dni korone na Dolenjskem vsa podjetja delujejo nemoteno oz. s prilagajanjem. Kot sem že pisal sta samo dve podjetji oz. tri, ki imata-jo zdaj tujega lastnika, lani za dva tedna ustavili delovanje, potem pa so nadaljevali s proizvodnjo. Vsekakor ne govorimo o podjetjih, ki imajo zaposlenih 500 ljudi, pač pa nekajkrat več. In težko verjamem, da bodo tudi velikonočni ukrepi zaustavili njihovo proizvodnjo. In glede na to, da vsa ta podjetja delujejo, da se na delu srečuje toliko in toliko ljudi, vsak dan, bi ob vseh teh posredovanih informacijah korona lahko oklestila poslovanje podjetji, pa jih ni. Zanimivo, kajne?

In na uradne podatke zadnjih tednov, kjer je naša uspešna gospodarska regija, ki ji prav tako ni tuje martinovanje, koline, zidanice, tuja delovna sila, prešla iz t.i črne/rdeče regije v rumeno, kjer so se spet odprle gostinske terase vrtovi, okuženost pa ni poskočila drastično. Čeprav smo zdaj spet oranžni.

Ne glede na vse, sem zelo zadovoljen s stanjem v moji, domači regiji, kjer se virusa zavedamo. Vsaj večina je dosledna pri spoštovanju ukrepov, a ob tem ni teatralnosti. Pristojne zdravstvene službe (mislim na tiste, ki se res soočajo s tem, ukrepajo, pomagajo), ki so v teh časih obremenjene, so dosledne, profesionalne.

To je moje spremljanje korone, gospodarstva in še kaj v domači regiji, ki jo, vsaj upam, še kar dobro poznam in ne potrebujem namigov iz  nekje drugje. R.E.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča