KOŠARKA: Spektakel športa in zmaga Slovenije

0
975

Slovenska košarkarska reprezentanca se je v nabito polnih Stožicah pomerila s Srbijo, reprezentanco, ki jo je premagala v velikem finalu evropskega prvenstva 2017, ko so naši fantje osvojili prestižno lovoriko najboljših v Evropi. In sreda je pred novim prvenstvom v nabitih ljubljanskih Stožicah, sicer v prijateljski tekmi, ponudila največ za zveste navijače in mlade, tako pri nas kot v Srbiji. Profesionalni šport je delo, odpovedovanje, povsem drugače kot….

Še vedno mladi, a neverjetno zrel in uvideven in seveda odličen košarkar, Luka Dončić je slovensko izbrano vrsto s svojimi kolegi pripeljal do zmage. Slovenija je slavila s 97:92.

Slovenija in Srbija sta na večini stavnic glavni favoritinji za naslov na evropskem prvenstvu. Slovenija z Luko Dončićem in Goranom Dragićem je branilka zlata, Srbija pa ima po mnenju strokovnjakov najmočnejšo zasedbo, čeprav v njej manjka nekaj zvenečih imen. Tekma v Stožicah bo hkrati ponovitev finala iz Istanbula 2017, ki se je končal z rezultatom 93:85. Takoj za Srbijo in Slovenijo, ki sta pri stavnem razmerju zelo blizu, je Grčija, nato pa sledijo Francija, Španija, Litva, Italija, Turčija.

Tekmo v Ljubljani spremlja tudi Novak Đoković, eden najboljših teniških igralcev vseh časov. Noleta so z navdušenjem pozdravili številni navijači v Stožicah. (foto: twitter KZS)

KOŠARKA: Spektakel športa in zmaga Slovenije