Košarkarice Krke uspešno začele sezono

0
126

Košarkarice Ženskega košarkarskega kluba Krka so že konkretno pričele z novo sezono, na parketu so že od septembra aktivne vse mlajše selekcije njihovega kluba.

Mladinke so sezono začele proti izredno močnim nasprotnicam, in sicer so se v prvih treh krogih pomerile proti ekipam Triglava, Ježice in Akson Ilirije, ki so bile prevelik zalogaj za Novomeščanke. V četrtem krogu pa so se na domačih tleh pomerile proti ekipi PRO – BIT Konjice, ki so jih Dolenjke premagale in se veselile prve zmage v letošnji sezoni.

Selekcija kadetinj pa je v letošnji sezoni popolnoma neustavljiva. Po štirih odigranih krogih so prav vse svoje nasprotnice prepričljivo premagale in tako v letošnji sezoni še ne poznajo poraza.

V Novomeškem klubu imajo tudi v letošnji sezoni dve selekciji U15. A ekipa je po dveh krogih še neporažena, slavila je proti favorizirani ekipi Akson Ilirije in Črnomlju. B ekipa pa je po treh odigranih krogih zabeležila zmago in dva poraza. Dekleta U13 so sezono otvorila z nastopom v Mini pokalu, v katerem branijo srebro iz minule sezone. V prvem krogu so bile prepričljivo boljše od ekipe iz Litije in se brez težav uvrstile v drugi krog tekmovanja. V državnem prvenstvu so na prvem turnirju slavile na obeh tekmah, na drugem turnirju pa so bile polovično uspešne. Tako imajo na svojem kontu zabeležene tri zmage in poraz.

Članice bodo tudi v letošnji sezoni nastopale v mednarodni Extra ligi, ki bi se morala pričeti minuli petek, vendar je bila tekma zaradi novih ukrepov proti širjenju korona virusa, ki so bili sprejeti tik pred zdajci, prestavljena.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj