Košarkarji Krke še do devete zmage

0
71

Košarkarji Krke v ligi Nova KBM ostajajo neporaženi v sezoni 2022/23. Pod vodstvom trenerja Gašperja Okorna so dobili vseh devet tekem v Ligi Nova KBM, v soboto so bili v Laškem boljši od Zlatoroga z 81:71.

Glede na razliko v kakovosti in formo Novomeščanov je bilo vprašanje zmagovalca v drugem planu. Vseeno so se izbranci trenerja Aleša Pipana hrabro borili in si na koncu prislužili zaslužen aplavz domače publike.

Zlatorog je zadel 13 trojk, v skoku je malenkostno zaostal za Krko (35:38), gledalce pa sta predvsem navdušila Jan Copot, ki je dosegel 25 točk (trojke 4:9) ter nova okrepitev, ameriški krilni center Adrio Bailey (198 cm, 1997), ki je zbral 16 točk in 8 skokov. Ekipi iz Laškega se je znova pridružil tudi Domen Lorbek, ki je ob metu 1:10 dosegel tri točke.

Pri zasedbi iz Novega mesta – nastopilo je le devet igralcev – sta največ točk vknjižila Rok Stipčevič (16) in Jan Špan (14).

Za Zlatorog je bila to prva od petih tekem v nizu pred domačo publiko (v naslednjem kolu 12. decembra bo gostil Šentjur), Krka pa se bo v dvorano Leona Štuklja v Novem mestu vrnila šele 2023, saj bo še naslednje tri tekme igrala v gosteh (Rogaška, Ilirija, Ggd Šenčur).

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: “Čestitam ekipi Krke za zmago, ki je povsem zaslužena. Fantje so se trudili, vendar je razlika v kvaliteti več kot očitna.”

Gašper Okorn, trener Krke: “Zadovoljen sem, kako smo odprli tekmo v napadu, obramba pa je bila kolikor toliko solidna. Prvi polčas je bil torej zadovoljiv. Imam občutek, da smo se ob polčasu, ne glede na vsa opozorila, zadovoljili, kot da je tekma že končana. Je pa bilo to dobro opozorilo, da moramo z vsemi tekmeci v slovenski ligi, še posebej pa na njihovem parketu resno odigrati vseh 40 minut. V prvenstvu gremo naprej korak za korakom in še daleč smo od kakšnih končnih odločitev. Devet  zmag je v redu, ampak od tega nimamo nič, če na koncu ne bomo naredili nekega rezultata.” (KZS)