četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeKosci z vremenom ne boste zadovoljni

Kosci z vremenom ne boste zadovoljni

Lanski junij se je dobesedno začel z vročinskim valom, letos je nekoliko drugače oz. temperaturno bolj primerno. In temperatura morja takrat je bila visokih 24 stopinj Celzija, letos jih ima kar 6 manj. Je pa res, da temperatura morja v tem delu leta hitro niha, tako da se lahko že ob nekaj sončnih in toplih dneh zviša tudi za 5 stopinj.

Ponoči bo občasno še deževalo, kakšnih močnejših neurij z nalivi sicer ne pričakujemo, se bo pa ob lokalnih plohah do jutra ponekod še nabralo nekaj kar litrov padavin. Pihal bo šibak SV veter, na Primorskem burja. Zaradi oblačnosti bodo temperature razmeroma visoke. V večjem delu Slovenije bo okoli 15 stopinj Celzija, še kakšna stopinja več bo na Primorskem, medtem ko bo na Gorenjskem 12.

Ponedeljek bo večinoma oblačen, sončna obdobja bodo zelo kratka. Že dopoldne bodo nastajale krajevne padavine, ki bodo popoldne še pogostejše in obilnejše, pojavljali se bodo nalivi, ki bodo lahko na istem območju vztrajali dlje časa. Ob morju bo pihal jugo, drugod zelo vlažen JV veter.

Dnevne temperature bodo nižje kot danes. Na Gorenjskem bo razmeroma svežih 16 stopinj, v večjem delu Slovenije bo okoli 20 stopinj Celzija, tudi na Primorskem bo temperatura ostala pod 25 stopinjami.

V visokogorju bo v naslednjih dneh dovolj toplo, da bo tudi v visokogorju deževalo. Nastajale bodo plohe in nevihte. Pihal bo šibak do zmeren JV veter, ki bo prinašal izjemno vlažen zrak. Na 1500 metrov bo okoli 9 stopinj, na 2500 metrov 3 stopinje Celzija.

Torek ne bo prinesel spremembe vremena, le kakšna stopinja več bo. Padavine se bodo pojavljale že dopoldne, najpogostejše in nekoliko obilnejše pa bodo popoldne. Zjutraj bo 14, popoldne okoli 23 stopinj Celzija. Tudi v sredo bo ves dan oblačno s pogostimi padavinami, ki jih bo največ v popoldanskem času. Kot vse bolj kaže se bo večinoma oblačno in deževno vreme zavleklo vse do petka, dnevne temperature bodo okoli 23 stopinj Celzija. Na nekoliko bolj stabilno vreme lahko računamo za vikend, a do tja je še daleč. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča