petek, 26 aprila, 2024
DomaLokalnoKostanj ja, klobasa ne?!

Kostanj ja, klobasa ne?!

Razmišljam, pečen kostanj ja, ostalo ne, na t.i. prizoriščih oz stojnicah. Seveda prepovedano je tudi prodaja pijač na omenjenih ‘štantih’, vse z naslova zdravi oz. zoper korone. Še enkrat bom omenil, da lani, ko cepljenja sploh pri nas ni bilo in zdaj je….. kaj oz. kje ne štima?

Marsikatero živilo oz. jed je termično obdelana, poleg kostanja tudi t.i. hitra hrana in ostala hrana, ki so jo nameravali ponuditi ljudje na decembrskih stojnicah. Morda je razlika v tem, da kostanj mešajo s t.i. palico, burgerje, hrenovke in še kaj pa z drugačnim pripomočki. In medtem ko je kostanj v kakšnem žaklju ob ‘prčvarnici’, so živila ostalih stokrat preverjena, preden jih sploh pripravijo in ponudijo. V Sloveniji imamo že vsaj dve desetletji t.i. HACCP sistem NASA-e! Če klobas oz. hrenovk na stojnic ni, si jih omislite doma.

Je… HACCP, (NASA sistem, ki smo ga v Sloveniji začeli izvajati med prvimi v EU), politiko, še sploh pa politikante in določene jamrajoče. Pa še evropsko ‘urško’ lahko povabiš, da bo vsaj enkrat jedla domače in ne plastik – fantastik. Verjetno je slednja bolj vajena t.i. finih obrokov, čeprav so slednji izlovljeni v nekoliko manj čistem okolju, ali pač. (naj dodam, da sem v teh dneh malo v skrbeh, namreč po martinu so se začele koline. Jelči, kje si?) Prepreči, če moreš.

Jaz sem si omislil belokranjske domače hrenovke v kupivnem oz. kupljenem testu Ker si dovolim imeti lepo, a obžalujem vse dvoličneže z naslova t.i. biznisa.

A še enkrat, z vsem spoštovanjem do ljudi, ki ste se soočili s hujšo obliko bolezni. Nikoli nisem podcenjeval, da virusa NI, pa vendar življenje gre, tako kot pač gre.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča