četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportKranjec osvojil 6. mesto

Kranjec osvojil 6. mesto

V Curchevelu na svetovnem prvenstvu je bil danes najpomembnejši dan za slovenskega šampiona Žana Kranjca. V svoji disciplini – veleslalomu – je bil vse do zadnjega v igri za medaljo, na koncu pa osvojil odlično šesto mesto.

Izjemno dolga in ledena proga je danes pričakala najboljše veleslalomiste v Curchevelu. Slovenski šampion Žan Kranjec je v prvi vožnji dokazal, da s tem nima težav, da je odlično telesno pripravljen. Postavil je tretji čas prve vožnje in zaostal le za Marcom Shchwarzem in prvim veleslalomistom sveta Marcom Odermattom. Kranjec je za Avstrijcem, ki je vodil zaostajal 76 stotink.

Proga je bila tudi v drugo zelo zahtevna in prisotnih je bilo še več napak. Žal se je v številne pasti ujel tudi Kranjec, ki je poskušal napasti zmago, a je storil nekaj napak, ki so ga stale veliko časa. Vseeno se je boril, s posameznimi zavoji je dokazal, da je eden izmed najhitrejših veleslalomistov na svetu, a skupni seštevek časa je na koncu pokazal šesto mesto, kar je izvrsten rezultat. V finalni vožnji je svoje mojstrstvo znova pokazal Odermatt, ki je prišel do svojega drugega zlata na prvenstvu. Za dvojno švicarsko slavje je poskrbel Loic Meillard, ki je za rojakom zaostal 32 stotink. Do kolajne se je prebil iz četrtega mesta po prvi vožnji. Schwarz je na koncu zasedel tretje mesto z zaostankom 40 stotink. Kranjec je za zmagovalcem zaostal +1,34. (SloSki)

(foto: GEPA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča