sreda, 29 marca, 2023
DomaŠportKranjec šesti na paralelnem veleslalomu

Kranjec šesti na paralelnem veleslalomu

Slovenski veleslalomski as Žan Kranjec je na svetovnem prvenstvu v Curchevelu zelo dobro tekmoval na paralelni tekmi. Premoč je v četrtfinalu moral priznati Nemcu Alexandru Schmidu, ki je kasneje osvojil naslov svetovnega prvaka v paralelnem veleslalomu.

Žan Kranjec  je v osmini finala premagal četrtega iz včerajšnjih kvalifikacij, Italijana Alexa Vinacerja. Kranjec je bil v obeh nastopih zelo zanesljiv in samozavestno se je podal v dvoboj z Nemcem Alexandrom Schmidom v četrtfinalu. Na žalost je Kranjec zaostal v prvi vožnji, na modri progi. Na rdeči progi je prikazal nekaj odličnih zavojev, skoraj izničil zaostanek, a proga je bila prekratka in Kranjec je svoje nastope končal v četrtfinalu.

Krvnik Kranjca v četrtfinalu je nato šel vse do konca in postal svetovni prvak. V velikem finalu je Nemec premagal Avstrijca Dominika Raschnerja. V malem finalu sta se pomerila Timon Haugan iz Norveške in Adrian Pertl iz Avstrije. Za odtenek je bil v seštevku dveh voženj boljši Viking, ki je tako poskrbel za fenomenalen norveški dan.

Za medalje so se merile ženske, kjer Slovenke ni bilo v izločilnih bojih. Svetovna prvakinja je postala Maria Therese Tviberg iz Norveške, ki je premagala Wendy Holdener v finalu. Tudi tretja je bila Norvežanka in sicer Thea Lousi Stjernesund. (SloSki)

(foto: GEPA)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno