petek, 3 maja, 2024
DomaSlovenijaKrek: 'maske in podobno, gibanje in te reči, kar že poznamo...'

Krek: ‘maske in podobno, gibanje in te reči, kar že poznamo…’

Končuje se vroče poletje in kmalu se bo začela vsaj meteorološka jesen. Še vedno pa ne razumem, zakaj slovenski strokovnjaki oz. ljudje na položajih, ki naj bi jim bilo mar za naše zdravje, niso večkrat poudarjali, ostanite doma, ne odhajajte na dopust, v tujino in podobno. Zdaj, ko se dopusti in šolske počitnice končujejo, pa spet ponovljena zgodba lanskega obdobja in znani obrazi, z znanimi opozorili….

Direktor NIJZ Milan Krek znova svari pred kolapsom zdravstvenega sistema: “Mi upamo, da kolapsa ne bo. To je upanje, kaj bo pa prinesla realnost v jeseni, je pa nekaj drugega.”

“Trenutni dvig števila na novo okuženih se nam strmo dviga, eksponentno, imamo podvojitveni čas 14 dni. Ali po domače povedano – če smo jih imeli danes 388, jih bomo imeli čez 14 dni okoli 800,” opozarja Krek.

“Zadeve se bodo vedno bolj zaostrovale in morali bomo začeti sprejemati predvsem ukrepe, kot so maske, gibanje. Vse to, kar že poznamo iz zgodovine. Treba je zmanjšati število stikov, treba je zmanjšati število tveganih stikov in treba se je cepiti,” še dodaja Krek.

Krek na vprašanje, ali se nam lahko na prostem znova obetajo maske, odgovarja: “Če jo imam jaz na prostem, se nam verjetno obetajo.”

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča