četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeKrepitev vetra in temperature

Krepitev vetra in temperature

Ponoči bo prevladovalo oblačno vreme, nekaj jasnine bo zlasti v vzhodni polovici Slovenije, medtem ko bo na zahodu občasno rahlo deževalo. Marsikje v južni in vzhodni Sloveniji bo vso noč pihal JZ veter. Jutro bo razmeroma toplo, na Primorskem bo med 6 in 8 stopinj Celzija, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo med 3 in 5 stopinj, v Alpskih dolinah bo temperatura okoli ledišča.

Sreda bo vetrovna, pihal bo okrepljen JZ veter. Na vzhodu in ob morju bo kar nekaj sonca, na Notranjskem, Gorenjskem, severnem Primorskem in v osrednji Sloveniji pa bo večinoma oblačno, predvsem v Posočju bo rahlo deževalo. Temperature bodo visoke, na vzhodu in ob morju se bo ogrelo nekje do 14, 15 stopinj. Nekaj stopinj manj bo na Goriškem in v Ljubljanski kotlini, na SZ bo jutri 9 stopinj Celzija.

Razmere za obisk gora jutri ne bodo ugodne, prevladovalo bo oblačno in megleno vreme, občasno se bodo pojavljale padavine, večinoma suho bo le na Pohorju in v Vzhodnih Karavankah. Zjutraj bo meja sneženja še na okoli 1500 metrov, popoldne se bo hitro dvignila nad 2000 metrov. Sprva bo pihal šibak do zmeren, v drugi polovici dneva pa zmeren do močan JZ veter.

V četrtek bo JZ veter še nekoliko izrazitejši. V zahodni polovici Slovenije bo oblačno, pojavljale se bodo plohe, lahko nastane tudi kakšna manjša nevihta. Na vzhodu bo delno jasno in suho. Nad nami bo še toplejši zrak, v večjem delu Slovenije bo okoli 15 stopinj, ob meji s Hrvaško pa bo še za nekaj stopinj topleje. V petek bo JZ-nik nekoliko oslabel, tudi oblakov bo nekaj manj. Večinoma bo suho, v hribovitih krajih zahodne Slovenije bo še padla kakšna kaplja dežja. Zelo toplo bo za prvo polovico marca. V soboto bo oblakov ponovno več, pojavljale se bodo krajevne padavine, zvečer in v noči na nedeljo bo k nam prehodno začel dotekati hladnejši zrak. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča