Kriminalisti v Šentrupertu preiskujejo Puščavo

0
472

Na desetih lokacijah na območju Policijske uprave Novo mesto potekajo hišne preiskave stanovanj in poslovnih prostorov, in sicer na podlagi sumov zlorabe uradnega položaja, oškodovanja in goljufij pri izgradnji Lesno-predelovalnega centra Puščava v občini Šentrupert.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto na podlagi sodne odredbe danes opravljajo hišne preiskave stanovanjskih in poslovnih prostorov na desetih lokacijah na območju Policijske uprave Novo mesto. V hišnih preiskavah sodeluje trideset kriminalistov in policistov PU Novo mesto.

Kriminalisti so obiskali Občino Šentrupert, ki jo vodi Rupert Gole, omenjeni postopek pa naj bi sprožili zaradi domnevnega navzkrižja interesov pri delovanju občinskega vodstva. Na občini so potrdili hišne preiskave in sporočili, da so kriminalisti zasegli dokumentacijo vezano na izgradnjo Lesno-predelovalnega centra Puščava, katerega nosilec je podjetje Ahouse, ki je od občine pridobilo stavbno pravico. Druge informacije bo občina pojasnila v prihodnjih dneh.

S PU Novo mesto so sporočili, da so današnje aktivnosti usmerjene v zbiranje obvestil in dokazov za utemeljitev sumov kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, oškodovanja javnih sredstev, goljufije na škodo Evropskih skupnosti, zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Do tega trenutka v okviru hišnih preiskav sicer nikomur ni bila odvzeta prostost ali odrejeno pridržanje, so sporočili s PU Novo mesto.

Kot so še sporočili na PU Novo mesto, so kriminalisti predkazenski postopek sicer začeli v letu 2015, zbiranje obvestil in dokazov ter izvajanje drugih ukrepov pa usmerja Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu.