četrtek, 25 aprila, 2024
DomaŠportKristoffersen prvak, Grk AJ Ginnis podprvak

Kristoffersen prvak, Grk AJ Ginnis podprvak

Na moškem slalomu v Curchevelu sta nastopila Tijan Marovt in Žan Kranjec. Nadarjeni Marovt je prišel do 26. mesta, Kranjec pa je odstopil na prvi progi.

Na zahtevni in zelo ledeni progi je prvi v startno hišico izmed slovenske dvojice stopil Žan Kranjec. Kranjec je po več kot letu dni znova nastopil na slalomski tekmi in v strmem delu storil nekaj napak, a se je uspešno boril. Žal pa je nato prišla še večja napaka in sledil je odstop. Zato pa je svojo kvaliteto pokazal Tijan Marovt, ki se je prve proge lotil zelo napadalno. Smučal je brez večje napake in si s 25. časom pripravil odlično izhodišče. Za vodilnim Manuelom Fellerjem je zaostal zgolj +1,59.

Na drugi, izjemno zaviti progi, se Tijan ni znašel tako dobro. Vseeno je uspešno pripeljal do cilja, a na koncu je zasedel 26. mesto. Iz verige pa se je iztrgal Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je bil po polovici proge šele šestnajsti. Z izjemno vožnjo in ob majhnih razlikah je prišel vse do naslova svetovnega prvaka. Še enkrat več je navdušil Grk AJ Ginnis, ki je prišel do srebra, tretji pa ej bil Alex Vinatzer iz Italije. (SloSki)

(foto: GEPA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča