Križnarjeva četrta

0
25

Na 11. tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v romunskem Rašnovu je Nika Križnar drugič v karieri osvojila 4. mesto.

Na prvi tekmi svetovnega pokala smučark skakalk po olimpijskih igrah v Pjongčangu v romunskem Rašnovu smo imeli šest slovenskih tekmovalk. Prvič sta na tekmah izven Slovenije priložnost dobili mladi Katra Komar in Jerneja Brecl, ki sta se pridružili in včeraj uspešno tudi prestali kvalifikacije ob Niki Križnar, Emi Klinec, Urši Bogataj in Maji Vtič. Obolela Špela Rogelj je ostala doma. Tekmo je za naše odprla Komarjeva, ki je s 75.5 metri in 79,4 točkami žal končala na nesrečnem 31. mestu, za finalno serijo je zaostala le 1,2 točke. Breclova je bila z 78 metri in 87,7 točkami boljša, vse to pa je bilo dovolj za 23. mesto po prvi seriji. Tik za njo je z 78.5 metri ter 86,3 točkami končala izkušena Vtičeva.

Najboljša trojica naših skakalk v tej sezoni je bila po prvi seriji med najboljšo deseterico. Križnarjeva je izkoristila zelo dobre pogoje in je pristala pri 93 metrih, 105,0 točk pa je bilo dovolj za četrto mesto po prvi seriji. Klinčeva je imela precej slabše pogoje, s 87 metri ter 101,5 točkami pa je bila po prvi seriji na 8. mestu. Bogatajeva je s 84 metri ter 99,5 točkami zaokrožila najboljšo deseterico. Vodila je Nemka Katharina Althaus s 93.5 metri in 118,6 točkami pred Norvežanko Maren Lundby, ki je skočila 92 metrov, zbrala pa je 118,3 točk, tretja je bila še ena Nemka, Carina Vogt, ki je pristala pri 89.5 metrih, zbrala pa je 111,2 točk. Najboljše štiri v skupnem seštevku svetovnega pokala so skakale z dveh naletnih mest nižje od konkurentk.

Organizatorji so po dolgem čakanju zaradi neugodnega vetra prestavljali začetek finalne serije, nato pa so jo po dveh skakalkah dokončno odpovedali in obveljali so rezultati prve serije. Nika Križnar je tako po Zau še drugič v karieri končala tik pod zmagovalnim odrom, njen uspeh pa so zelo lepo zaokrožile Klinčeva, Bogatajeva, Breclova in Vtičeva z novimi točkami svetovnega pokala.

(foto: GEPA)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj