četrtek, 25 aprila, 2024
DomaŠportKrka brani naslov - 21. Pokal Spar

Krka brani naslov – 21. Pokal Spar

Ljubljanska dvorana Kodeljevo bo tretje leto zapored in šestič v svoji bogati zgodovini okronala zmagovalca pokalnega košarkarskega tekmovanja. V četrtek in petek bomo namreč priča zaključnemu turnirju 21. izvedbe Pokala SPAR. Naslov bodo lovile ekipe Helios Sunsov, Rogaške, Cedevite Olimpije in novomeške Krke, ki brani pokalni naslov. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

Za pokalno lovoriko stari znanci
Na parketu dvorane Kodeljevo bodo moči merili stari znanci, ki se v zadnjih letih redno srečujejo v zaključkih tekmovanj pod slovenskimi koši. V četrtkovem prvem polfinalu ob 17.30 uri si bodo nasproti stali košarkarji Helios Sunsov in Rogaške, ob 20.30 uri pa bo sledil še večni derbi med Cedevito Olimpijo in Krko. Tako bomo priča ponovitvi lanskega polfinala Pokala SPAR, ko so Novomeščani v zadnjih sekundah prišli do zmage ter se dan kasneje tudi veselili pokalnega naslova.

Dalibor Damjanović, trener KK Krka
”Vsem ekipam čestitam za uvrstitev na zaključni turnir Pokala SPAR. Že tretje leto zapored se bomo v polfinalu pomerili s Cedevito Olimpijo. Lani smo jih presenetili in po dolgih letih osvojili pokal. Ideja je enaka tudi letos. Vsekakor imamo kot branilci naslova tarčo na hrbtu. Favorit ni ne Krka, ne Olimpija, saj v takšnih tekmah favoritov enostavno ni. Igramo eno tekmo, v kateri lahko odloča en koš, skok ali podaja. Upam, da moji igralci na igrišču dajo svoj maksimum. Če želiš osvojiti pokal, moraš zmagati še dve tekmi. Želimo si uvrstitve v finale in s tem možnost branjenja naslova. Predvsem pa, da oboji odigramo dobro tekmo in bodo gledalci uživali v košarki.”

21. POKAL SPAR

Polfinale – četrtek, 17. februar 2022
ob 17.30 – par A: HELIOS SUNS : ROGAŠKA
ob 20.30 – par B: CEDEVITA OLIMPIJA : KRKA

Finale, petek, 18. februar 2022
ob 20.30: ZMAGOVALEC PAR A : ZMAGOVALEC PAR B

Foto: KZS/alesfevzer.com

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča