Krka d.d. najuglednejši delodajalec

0
1840

Več kot 10 tisoč Slovencev je tudi letos za najuglednejšega delodajalca izbralo Krko. Med prvimi desetimi najbolj uglednimi delodajalci sta še farmacevta Lek in Bayer, poročajo Finance.

Slovenci so med prvo deseterico najuglednejših uvrstili še IT-velikana Microsoft in IBM, Banko Slovenije in banko Intesa Sanpaolo, pa tudi Akrapoviča, Fraport in celo Adrio Airways, ki ima trenutno težave z začasno prizemljenimi letali, saj je njena hčerinska družba Darwin Airline insolventna in so ji odvzeli licenco za letenje.

Zaposleni očitno širijo dober glas o delu v Krki
Krka je tako že šestič prejela naziv najuglednejšega, le leta 2013 ji je prestol prevzel konkurenčni Lek. »Očitno so ujeli miselnost, ki je potrebna za ugled podjetja. Krka dokazuje, da ohranja dober odnos do zaposlenih, jih zna motivirati, spodbuditi in jim omogočiti delovne razmere, v katerih zaposleni radi delajo, hkrati pa zaposleni širijo dober glas o delu v Krki,« pravi Maruša Grah z zaposlitvenega portala Moje delo, ki vsako leto izbira najuglednejše.

Krka bo prihodnje leto iskala 200 ljudi V skupini Krka je bilo konec septembra 10.733 zaposlenih. Za prihodnje leto napovedujejo dvoodstotno rast števila zaposlenih, torej približno 200 novih sodelavcev. Polovica teh bo zaposlena v Sloveniji. Najpogosteje iščejo visoko izobražene farmacevte in kemike, potrebovali bodo tudi druge strokovnjake različnih smeri, od ekonomije, računalništva, strojništva do elektrotehnike. Krka bo ob koncu leta zaposlene in agencijske delavce nagradila z božičnico 1.288 evrov bruto. V Krki prejmejo tudi izplačilo glede na uspešnost, ki je odvisno od doseganja postavljenih ciljev. Za prvo letošnje polletje so izplačali polletno uspešnost v vrednosti 50,6 odstotka posameznikove plače, za drugo polletje pa bo uspešnost izplačana v začetku prihodnjega leta (če bodo cilji doseženi). Več na Finance.si