Krka klonila proti Sixtu

Krka klonila proti Sixtu

-
0 48

Košarkarji Sixt Primorske so redni del Lige Nova KBM končali na prvem mestu. V osemnajstih tekmah so zabeležili trinajst zmag, hkrati pa so tudi udeleženci zaključnega turnirja pokala Spar, ki ga bo v petek in nedeljo gostila dvorana Tivoli. Koprčani so po zmagah v vseh tekmovanjih najuspešnejša slovenska ekipa v tej sezoni, po prvem mestu v Ligi Nova KBM pa bodo imeli naslednjo priložnost za dokazovanje že v petek, ko se bodo v polfinalu pokala Spar pomerili s Petrol Olimpijo.

Krka je redni del končala pri 50-odstotnem izkupičku na sredini razpredelnice, tako kot vse ekipe v Ligi za prvaka pa bo tekmovanje 3. marca nadaljevala z ničle. Krka se bo v polfinalu pokala Spar merila s Šenčurjem GGD, v prvem kolu lige za prvaka pa bo gostila prav današnjega tekmeca, Sixt Primorsko.

Koprčani so znova pokazali svoj širok spekter igralcev, ki mu Krka, četudi je igrala z enajstimi igralci, ni mogla slediti vseh štirideset minut. Pet igralcev v dvomestnih številkah, Shawn King s 16 skoki, in deset igralcev med strelci je bil prevelik zalogaj za zasedbo Simona Petrova, ki je vseskozi držala priključek, vendar ni bila zrela za preobrat.

SIXT PRIMORSKA : KRKA 82:72 (20:19, 21:10, 26:30, 15:13)
Rebec 17 (5 skokov), Ferme 16, Zupan (5 skokov) in Kosi (9 skokov) po 11; Šiška 13, Marinelli in Fifolt (8 skokov) po 10.