Krka nadigrala Olimpijo

0
150

Nova sezona Lige Nova KBM se je začela s ponovitvijo finala državnega prvenstva iz pretekle sezone. Do visoke zmage so prišli košarkarji novomeške Krke (91:69).

KRKA : PETROL OLIMPIJA 91:69 (26:20, 21:20, 26:12, 18:17)
Lapornik L. 24 (6 asistenc), Marinelli 22 (7 asistenc), Lalić in Škedelj po 10; Lapornik M. in Špan po 14, Mesiček 12.

Začetek tekme oziroma prva polovica je že pripadla domačim. Ti so pred koncem prve četrtine znali izkoristiti slabe minute tekmecev ter od zaostanka 14:18 prišli do prednosti 26:20. Približno takšno razliko so vzdrževali tudi do polčasa, vmes povedli že za deset, na odmor pa odšli s + 7.

Izkazalo se je, da je bil to šele začetek za Krko. Novomeščani se niso več ustavili, v nadaljevanju tekme so bili vsaj za razred boljši tekmeci in prednost tik pred iztekom tretjega dela povišali že na + 21 (73:52).

V zadnji četrtini je bilo razmerje moči na igrišču nespremenjeno: Krka je brez težav vzdrževala visoko razliko, zmaji pa niso našli ne moči ne dovolj razpoloženega igralca, ki bi jih spravil do bolj znosnega poraza, tako da so se morali v uvodu domače sezone sprijazniti z visokim porazom.

Pri Krki sta bila skoraj nerešljiva uganka za tekmece Luka Lapornik in Paolo Marinelli, prvi je dosegel 24, drugi pa 22 točk, pri Olimpiji pa sta tekmo s po 14 končala Miha Lapornik in Jan Špan.

V naslednjem kolu bo Petrol Olimpija 21. oktobra igrala doma proti Hopsom Polzeli, Krka pa bo 18. oktobra gostovala pri Helios Suns.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Simon Petrov, trener Krke:
“Mi smo igrali svojo igro in se nismo ozirali na Olimpijo. Zagotovo so bili utrujeni zaradi torkove tekme s Strasbourgom. Mi smo držali visok tempo in veliko zbranost skozi celo tekmo in prej ali slej je bilo za pričakovati, da bodo padli. Hvala gledalcem, njihovo navijanje je bilo prava spodbuda za nas.”

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:
” Zaslužena zmaga Krke, ki je od prve do zadnje sekunde bila boljši nasprotnik.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj