Krkin kulturni večer z maestrom Ivom Pogorelićem

0
188

V farmacevtski družbi Krka so se na Krkinem kulturnem večeru znova poklonili umetnosti. Zaposlenim, njihovim družinskim članom in prijateljem so tokrat omogočili spremljanje vrhunskega klavirskega koncerta svetovno znanega pianista Iva Pogorelića, ki se je z edinstvenim glasbenim darom in inovativnim pristopom uveljavil kot eden najbolj izvirnih sodobnih glasbenih umov, so sporočili iz Krkine Službe za odnose z javnostmi.

V Krki smo prepričani, da kulturno-umetniško ustvarjanje ljudi bogati in prispeva k razvoju družbe. Zavedamo se, da lahko poleg uresničevanja svoje poslovne strategije prispevamo tako h gospodarskemu kot k družbenemu razvoju nasploh. Sinoči smo prisluhnili klavirskemu virtuozu, ki je na Krkinem klavirju Steinway & Sons z vrhunskim muziciranjem poustvaril brezčasne skladbe Frédérica Chopina. Z impresivnim repertoarjem je občinstvu poklonil izjemen koncert. V Krki z maestrom Pogorelićem prepoznavamo simbolno povezavo: prizadevanje za vrhunsko kakovost ter širjenje svojega znanja in dosežkov v mednarodni prostor.

Krkine kulturne večere organiziramo že od leta 2008. Veseli nas, da so tako tisti v samostanski cerkvi Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici kot tisti v Dvorani Krka prerasli v tradicionalno prireditev. S kulturnimi dogodki vsako leto počastimo tudi slovenski kulturni praznik. Skoraj 70 let podpiramo kulturne in druge dejavnosti ter omogočamo delovanje številnih kulturnih ustanov na lokalni in državni ravni. Izdajamo lastno knjižno zbirko, pomemben del kulturnih dejavnosti krkašic in krkašev pa predstavlja tudi KUD Krka, so še sporočili iz Krkine Službe za odnose z javnostmi.