Kronika s kroniki v prometu

0
687

Vikend na območju Policijske uprave Novo mesto so zaznamovali povzročitelji nesreč in kršitelji pod vplivom alkohola. 13. 5. popoldne je v naselju Čadež na območju PP Črnomelj 34-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani trčil v avtomobil, ki ga
je voznik pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,35 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

V noči na 14. 5. smo bili obveščeni, da v zdravstvenem domu v Krškem oskrbujejo hudo poškodovanega 18-letnika, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Policisti so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila na območju Pleterja. Po prvih ugotovitvah je 18-letni voznik vozil osebni avtomobil znamke BMW, v katerem sta bila še dva potnika, stara 18 in in 20 let. Voznik je v naselju Pleterje zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Povzročitelj, ki nima vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola. Povzročitelj in 20-letni potnik se v nesreči nista poškodovala. Zoper 18-letnega voznika bodo policisti po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Policisti PP Novo mesto so bili 14. 5. ob 13. uri obveščeni, da je v Šentpetru pri Otočcu voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 66-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom zapeljal s ceste in trči v prometno signalizacijo. V litru izdihanega zraka je imel 1,37 miligramov alkohola (2,8 g/kg). Zaradi močne opitosti so ga reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti so 14. 5. okoli 19. ure na cesti Novo mesto – Metlika, pri Koroški vasi, zaradi nezanesljive vožnje in kršitev cestno prometnih predpisov ustavljali voznika osebnega avtomobila VW touran s pripeto prikolico za prevoz osebnih avtomobilov. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in prehiteval kolono vozil preko neprekinjene črte. Izsledili in ustavili so ga v Novem mestu in zoper njega uporabili prisilna sredstva, saj ni upošteval ukazov, Ugotovili so, da gre za 34-letnega kršitelja z območja Celja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,41 miligramov alkohola. Zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

O prometni nesreči na cesti med Kanižarico in Dobličami so bili črnomaljski policisti obveščeni 15. 5. okoli 15. ure. Ugotovili so, da je 42-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom, padel in se poškodoval. Kršitelj, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, je imel v litru izdihanega zraka 1,69 miligramov alkohola (3,5 g/kg). Zoper kršitelja bodo policisti uvedli postopek o prekršku.

O padcu kolesarja v Črnomlju so bili policisti obveščeni še okoli 18. ure. 48-letni kolesar je prav tako zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel. Utrpel je lažje poškodbe, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,57 miligramov alkohola (1,19 g/kg). Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Trčila voznik štirikolesnika in motorist

Brežiški policisti so bili 15. 5. nekaj pred 12. uro obveščeni o prometni nesreči na Bizeljskem. Opravili so ogled in po prvih ugotovitvah je za nesrečo odgovoren 17-letni voznik štirikolesnika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v 39-letnega
motorista. Lažje poškodovanega motorista in potnico na motorju so reševalci oskrbeli. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Padec kolesarja

15. 5. popoldne so nas iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi bil udeležen v prometni nesreči. Po prvih ugotovitvah novomeških policistov se je nesreča zgodila na območju Zbur, kjer je 74-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se poškodoval.

Poškodovan voznik osebnega avtomobila

15. 5. nekaj po 15. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti 4. julija v Krškem. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je voznik zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v objekt v izgradnji. Poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

Na Otočcu je v noči na 13. 5. nekdo vlomil v poslovne prostore in odtujil motorno žago in dva pihalnika za listje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1600 evrov škode.

Med 5. 5. in 13. 5. je v Hrastju pri Mirni Peči nekdo iz stanovanjske hiše odtujil 600 evrov in bančno knjižico.

Z dvorišča počitniške hiše v okolici Mirne je nekdo odtujil kros motor Suzuki 125 ccm, rumeno modre barve. Lastnika je oškodoval za okoli 3000 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj