torek, 19 marca, 2024
DomaKronikaKronika iz starega v novo leto

Kronika iz starega v novo leto

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 31. 12. 2021 in 3. 1. 2022 intervenirali v 148 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 517 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba huje poškodovala, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 22 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Motorist huje poškodovan

31. 12. nekaj po 17. uri smo bili obveščeni o padcu motorista pri Dolnjem Suhorju pri Metliki. Policisti PP Metlika so opravili ogled, zbrali
obvestila in ugotovili, da je 35-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in padel. Povzročitelj nesreče, ki
nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli hujšo poškodbo roke. Policisti bodo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov zoper 35-letnega kršitelja uvedli postopek o prekršku. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o voznikih za omenjene kršitve določajo globo v višini 2.000 evrov.

Pijanega kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so bili 31. 12. popoldne obveščeni o nevarni in nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila na območju Novega mesta. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa vozila kršitelja ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. 51-letnemu kršitelju so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

JAVNI RED IN MIR

Pod vplivom alkohola nadlegoval zdravstvene delavce

Sevniške policiste so v noči na 1. 1. poklicali na pomoč iz zdravstvene ustanove, kjer naj bi pijan moški nadlegoval zdravstvene delavce in jih žalil. 29-letni kršitelj, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Poškodovanje tuje stvari

V noči na 31. 12. je na parkirnem prostoru na Foersterjevi ulici v Novem mestu nekdo poškodoval osebni avtomobil VW polo in povzročil za okoli 600 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med 31. 12. 2021 in 3. 1. 2022 so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Velike Doline(PP Brežice) izsledili in prijeli sedem državljanov Afganistana in pri Smedniku (PP Krško) dva državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča