četrtek, 18 aprila, 2024
DomaŠportKubacki slavil v Garmischu

Kubacki slavil v Garmischu

Poljak Dawid Kubacki (282,1 točke) je s 144 metrov dolgim skokom novi rekorder olimpijske skakalnice v Garmisch-Partenkirchnu, daljava dneva pa mu je prinesla tudi zmago na novoletni tekmi. Lanski dobitnik zlatega orla je zmagal pred prvim favoritom novoletne turneje, Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom (274,9). Slovencev ni bilo v “top 10”. Granerud je bil najboljši po prvi seriji, na koncu pa je moral priznati premoč Kubackemu, ki je skočil do novega rekorda. Kljub temu je Norvežan vodilni v skupni razvrstitvi turneje pred zmagovalcem uvodne postojanke štirih skakalnic v Oberstdorfu, Nemcem Karlom Geigerjem (259,9 točke), ki je bil danes peti.

Na petkovi prvi tekmi na izpadanje je nastopilo vseh šest Slovencev, v finalu pa le trije. Najboljši Slovenec to zimo Anže Lanišek, ki je za slovo od leta 2020 v četrtek dobil kvalifikacije za Ga-Pa in ček za 5000 evrov, je imel danes v prvi seriji drugo daljavo pri 138,5 metra, a so se mu po pristanku prekrižale smuči, da se je komaj rešil padca. Ker je podrsal z rokama, so mu sodniki po točkah upoštevali padec, tako da je bil po polovici šele na 17. mestu, na koncu pa je z 250,7 točke napredoval na 12. Tik za njim je končal Peter Prevc (249,1), edini preostali slovenski finalist Cene Prevc (223,3) pa je bil 29.

Domen Prevc s 36., Žiga Jelar s 40. in Bor Pavlovčič s 44. mestom so tekmovanje končali že po prvi seriji. Smučarski skakalci se bodo zdaj preselili v Innsbruck, kjer bo na Bergislu 3. januarja tretja tekma 69. novoletne turneje. Že v soboto pa skakalce čakajo kvalifikacije.

 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča