Lampičeva do nove šprinterske zmage

0
92

Anamarija Lampič je trenutno najboljša šprinterka v teku na smučeh, saj je po zmagi v prosti tehniki prejšnji teden v Lenzerheideju na novoletni turneji slavila še v klasiki v Val di Fiemmeju.

Lampičeva na začetku ni bila v ospredju, pač pa je nadzorovala tekmice s tretjega, četrtega mesta. V zaključku je kazalo, da so jo tekmice preveč zaprle, a je našla pot tudi iz te zagate. Še pred zadnjim spustom je bila na zadnjem mestu, nato pa se je prebila najprej na tretje mesto in v ciljni ravnini v silovitem finišu zlomila tekmice. Druga je bila Norvežanka Astrid Jacobsen, tretja pa Američanka Jessica Diggins.

Lampičeva se je v skupnem seštevku novoletne turneje pred zadnjo tekmo povzpela z desetega na sedmo mesto in prevzela vodstvo v šprinterskem seštevku.

“Upam, da vas ne razvajam preveč, da to ne bo postalo že samoumevno. Še naprej bo potrebno delati, pred mano je še veliko stvari. Danes sem zelo zadovoljna z zmago, tega sploh nisem pričakovala. V četrtfinalu sem nato videla, da sem v zaključku res močna. Včeraj ni bil ravno moj najboljši dan, a tako je. Imaš padce v Touru, malce te utrudi. Danes zjutraj se nisem počutila najbolje, tudi v kvalifikacijah sem bila zakrčena, a potem je steklo. Super! Fantje in Valentina so poskrbeli za moje smuči, lahko se jim le zahvalim in jim čestitam, ker so bile smuči res vrhunske!” navdušenja ni mogla skriti Lampičeva, ki je nato še dodala: “Jutri je še zadnja tekma in nato bo konec. Vse sem dala od sebe, potrudila sem se. Tudi jutri bom dala maksimum. Spet imam rdečo majico, jutri grem do prvega šprinta na polno, en krog po stadionu in potem, ko se proga začne spuščati proti smučišču, se bom malo umirila in si tisi zadnji klanec vzela “po svoje.”

Odlično je nastopil v moški konkurenci Miha Šimenc, ki je osvojil 8. mesto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj