Lampičeva odlična 5. na biatlonski premieri

0
69

Anamarija Lampič je navdušila na svojem premiernem nastopu med biatlonsko elito in na sprintu v Hochfilznu osvojila vrhunsko peto mesto, čeprav je stoje zgrešila kar tri strele. Zmagala je Nemka Denise Herrmann Wick.

Sedemindvajsetletna Anamarija Lampič je bila po prvem strelskem nastopu v ležečem položaju povsem na vrhu razpredelnice, še najbolj se ji je približala Davidova, ki je zaostala 11,4 sekunde.

Premierne biatlonske stopničke na tekmah svetovnega pokala je zapravila v svojem drugem strelskem nastopu. V stoječem položaju je zgrešila uvodne tri strele, zadnja dva zadela, kljub trem kazenskim krogom pa se nato z najhitrejšim tekom med vsemi 99 biatlonkami, ki so nastopile na današnji sprinterski preizkušnji, uvrstila na sijajno peto mesto. Pred njo se je vrinila še Švedinja Elvira Oeberg (+32,4/2).

“Danes se nisem počutila tako sveže kot na prvih tekmah pretekli teden. Imela sem zelo ‘natempiran’ tempo. Štiri tekme in dva dni potovanja. Čutila sem malce utrujene noge, a vseeno sem očitno zelo hitra. Zelo sem vesela, da sem ustrelila ničlo leže. Stoje bom morala še veliko bolj delati. Vseeno noro, da sem s tremi zgrešenimi streli tako visoko,” je po tekmi dejala vedno nasmejana Lampičeva. (STA)

(foto: SLOSki)