petek, 19 aprila, 2024
DomaŠportLampičeva z zlomljeno palico do finala

Lampičeva z zlomljeno palico do finala

Na drugem sprintu smučarskih tekačic nove sezone svetovnega pokala v norveškem Lillehammerju je Anamarija Lampič prvič pritekla v finale, kjer je zasedla končno 6. mesto.

V polfinalu se je Lampičeva udarila s Švedinjami Dahlqvistovo, Johanno Hägströmovo in Emmo Ribom ter Američanko Rosie Brennan in Italijanko Greto Laurent. Lampičeva se je po približno tretjini proge zapletla s Hägströmovo, slednja je padla, naša šampionka je zlomila desno palico, kljub temu pa je z nekaj zaostanka odšla naprej proti cilju. Odličen nastop v zadnjih metrih jo je pripeljal pred Laurentovo na 4. mesto, po času pa se je Lampičeva nato prebila v prvi veliki finale te sezone. Boj v tej skupini je dobila Švedinja Dahlqvistova pred Ribomovo in Brennanovo.

V velikem finalu sta ob prej napisani četverici tekli še Američanka Jessie Diggins in Norvežanka Tiril Udnes Weng. Pričakovano je bila v ospredju Dahlqvistova, ki je odlično formo na začetku sezone potrdila z drugo zmago na drugem sprintu sezone, drugo mesto je zasedla Digginsova, tretje pa Wengova, naša predstavnica pa je prvi letošnji finale končala na 6. mestu. (SloSki)

(foto: GEPA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča