petek, 26 aprila, 2024
DomaŠportLampičeva že na petem mestu

Lampičeva že na petem mestu

Švedinja Linn Svahn je Van Müstairju potrdila primat na začetku novoletne turneje smučark tekačic. Po petkovi zmagi v sprintu je slavila še na 10 kilometrov v klasičnem koraku s skupinskim startom in se utrdila v vodstvu turneje.

Od Slovenk je drugo etapo začela le Anamarija Lampič, ki je še vedno nezadovoljna zaradi petkovega razpleta, ko so jo sodniki kaznovali in je finale namesto na drugem končala na šestem mestu. V skupnem seštevku turneje je Lampičeva pridobila eno mesto in je zdaj peta.

PRITOŽBA USPELA

Kazen spremenjena v rumeni karton
Smučarska zveza Slovenije se je pritožila, prva pritožba je bila zavrnjena, druga pa uspešna. Pritožbena komisija se je odločila, da ji vrne drugo mesto, kazen pa spremeni v rumeni karton.

Lampičeva: Ni bilo dotika!
Vem, da sem si to drugo mesto čisto zaslužila! Po tekmi pa so prišli do mene z informacijo, da sem na šestem mestu, da sem ovirala Švicarko, ampak jaz zase lahko rečem, da sem jo prehitela še pred ovinkom, bila sem pred njo. Jaz ne morem gledati, kaj se potem dogaja za mano. Ni bilo nobenega dotika, Mednarodna smučarska zveza (Fis) me je zelo razočarala,” je bila še v petek jezna Anamarija Lampič.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča