četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeLeden začetek, potem oblaki in tudi kakšna snežinka

Leden začetek, potem oblaki in tudi kakšna snežinka

V prvem delu noči bo temperatura hitreje padale, proti jutru bo ponekod zapihal SV veter, vzhod Slovenije pa bodo začeli prekrivati oblaki. Predvsem na Kočevskem in v zatišnih legah severne Slovenije se bo ohladilo pod -10 stopinj. Na JV bo -9 stopinj, v osrednji in SV Sloveniji bo do -7, na Primorskem bo ob zmerni burji 2 stopinji pod lediščem.

Praznična sreda bo na zahodu večinoma sončna, proti vzhodu bo vse več oblačnosti. Pihal bo SV veter, na Primorskem zmerna burja. Proti večeru bo v vzhodni polovici Slovenije do nižin priplesalo tudi nekaj snežink. Dnevne temperature bodo stopinjo ali dve nad ničlo, na SZ bo pod lediščem, na Primorskem bo 7 stopinj Celzija.

Po dnevu premora bodo v sredo razmere v gorah spet zahtevnejše. Veter se bo okrepil. Z izjemo Zahodnih Julijcev se bo tudi pooblačilo. Zvečer bo lahko ponekod rahlo snežilo, a količina padavin bo majhna. Še bo mrzlo, na 1500 metrov bo -11 stopinj, na 2500 metrov -15.

Do četrtkovega jutra se bodo oblaki umaknili, zato se bo dan začel z jasnim vremenom, tudi čez dan bo veliko sonca. Zjutraj bo večinoma okoli -8 stopinj, v zatišnih krajih s snežno odejo do -15, čez dan se bo ogrelo nekaj stopinj nad ničlo. Petek bo sončen, le tu in tam bo kakšen oblak. Jutro bo še za kakšno stopinjo bolj mrzlo, dnevne temperature bodo okoli 5 stopinj. Sončno vreme z občasno povečano oblačnostjo nas bo spremljalo tudi ob koncu tedna, jutranje temperature bodo še globoko pod ničlo, dnevne se bodo počasi bližale 10. Suho vreme se bo nadaljevalo tudi v začetku prihodnjega tedna. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča