četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeLedeni s 'termoforjem,' Zofki lahko uide

Ledeni s ‘termoforjem,’ Zofki lahko uide

Pred nami so dnevi, ki jih datumsko zaznamujejo trije ledeni možje in dama, Zofija, Zofka. Slednja bo glede na može upravičila svoje poslanstvo in bo vsaj malo poškropila, tako za dobro poletje kot letino.

Sreda bo bo oblačna in deževna, pogosteje bo deževalo na zahodu, najmanj dežja bo na JV, kjer bo občasno lahko nekaj sonca. Padavine bodo večinoma v obliki ploh in posameznih neviht. Dnevne temperature bodo precej nižje kot v torek. Saj bodo od od 17 do 19, na Gorenjskem do 12 stopinj.

Visokogorje bo v sredo dobilo novo snežno pošiljko. Meja sneženja bo na okoli 2000 metrov. In v naslednjih dneh se bo snežna odeja močno odebelila. Jutri bo v gorah oblačno in megleno s padavinami, vetra bo malo. Na 1500 metrov bo 5 stopinj, na 2500 metrov -1.

Četrtek bo oblačen, na zahodu pogosto deževalo, na vzhodu bo dežja malo. Tudi v petek se vreme ne bo kaj dosti spremenilo, večinoma oblačno bo, pogosto se bodo pojavljale plohe in nevihte, občasno bo nekaj sončnih obdobij. Krajevne padavine bodo malce manj pogoste v soboto, ko bomo deležni tudi nekaj več sončnih žarkov. Bolj stabilna je napoved za nedeljo in za začetek prihodnjega tedna, ko bodo padavine bolj redke, temperature pa nekoliko višje. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča