Lepa nedelja bo

Lepa nedelja bo

-
0 163

Večji del Evrope bo tudi v nedeljo v objemu visokega zračnega tlaka in umirjenega vremena. Zaradi obrata vetra na zahodno smer se bo najhujša vročina preselila nad osrednjo Evropo, bolj vroče pa bo tudi pri nas.

Dan bo sončen in vroč. V alpskem svetu bo nastalo le nekaj plitvih kopastih oblakov, ki pa prave sence pred žgočim poletnim soncem ne bodo nudili. Najbolj vroče bo na Goriškem, kjer se bo ogrelo do 35 st. C. Drugod po državi bomo namerili med 31 in 33 st. C.

Tako kot nižine se bodo v soncu kopali tudi naši vršaci. Popoldne bo iz SZ nad Alpe in zahodne Karavanke sicer prineslo nekaj oblačnosti, a bodo plohe in nevihte malo verjetne.

Mnogi boste lepo nedeljo izkoristili za namakanje v morju. Po včerajšnji prehodni ohladitvi se je to danes nekoliko ogrelo in dosega okoli 24 st. C. Tolikšna je tudi temperatura Bohinjskega jezera in Kolpe, medtem ko ima Blejsko jezero še 2 st. C več. Nekoliko manj topli sta Krka in Nadiža, najpogumnejše kopalce pa s približno 15 st. C v spodnjem toku vabi Soča.

Julij se bo začel s sončnim in zelo vročim vremenom. Ob JZ-dniku bodo najvišje temperature predvsem na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju presegle 35 st. C. Zaradi bližine vremenske fronte bodo proti večeru ob meji z Avstrijo že nastale prve plohe in nevihte. Še več krajevnih padavin, ploh in neviht pričakujemo v torek, ko bo tudi vročina prehodno nekoliko popustila. Na Primorskem bo ostalo večinoma suho. V drugi polovici tedna bo veliko sonca, temperature pa bodo spet v porastu, a povsem brez popoldanskih ploh in neviht še ne bo šlo.