četrtek, 25 aprila, 2024
DomaSlovenijaLidl in ZPMS z dobrodelno akcijo Pomežik soncu

Lidl in ZPMS z dobrodelno akcijo Pomežik soncu

Lidl Slovenija je tudi letos pristopil k sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) v dobrodelni akciji Pomežik soncu. V maju in juniju bodo od vsakega prodanega izdelka iz redne ponudbe znamke Lupilu in Cien Kids (nekdaj Cien Baby) prispevali 10 centov za letovanje otrok s posebnimi potrebami.

Pomežik soncu je program, ki ga ZPMS izvaja neprekinjeno od leta 1999. Namenjen je otrokom, katerim starši zaradi različnih socialnih stisk ne morejo omogočiti počitnic, zadnjih nekaj let pa gre na letovanje tudi približno 80 otrok s posebnimi potrebami. »Veseli smo, da lahko pripomoremo k nasmehe na obraze otrok, ki si žal počitnic v okviru družine ne morejo privoščiti, pa tudi otrokom s posebnimi potrebami, ki za letovanje potrebujejo nekoliko drugačno organizacijo,« je povedala Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja Lidl Slovenija.

Lidl Slovenija in ZPMS že nekaj let sodelujeta pri humanitarni akciji Pomežik soncu. Ob tem Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS dodaja: »Življenje v skupini, druženje z vrstniki, sklepanje prijateljstev, prilagajanje, soodločanje, skrb za druge in njihovo počutje, sodelovanje in odpovedovanje so del življenja na letovanjih. Različni programi otrokom omogočajo izbiro, socializacijo z vrstniki, lastno odločanje in sodelovanje ter odgovornost za svoje odločitve. V zadnjih letih vse več pozornosti posvečamo zbiranju sredstev za letovanje otrok s posebnimi potrebami, zato se iskreno zahvaljujem Lidlu Slovenija, ki v svoje aktivnosti za boljši svet vključuje tudi Pomežik soncu ter tako skrbi za neprecenljive spomine otrok s posebnimi potrebami.«

V maju in juniju bodo v Lidlu Slovenija z zbranimi sredstvi od prodaje otroških izdelkov iz redne ponudbe Lupilu in Cien Kids (nekdaj Cien Baby) otrokom s posebnimi potrebami, ki na letovanju potrebujejo spremljevalca, omogočili nekaj sproščenih počitniških dni. Humanitarni akciji se sicer lahko priključi vsakdo, tudi tako, da na 1919 pošlje SMS-sporočilo s ključno besedo DARILO (darujete 1 EUR) ali DARILO5 (darujete 5 EUR). S to SMS linijo se zbirajo sredstva izključno za letovanje otrok s posebnimi potrebami.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča