LIFE CEPLAFIB prejemnik prestižne okoljske nagrade

0
47

Projekt LIFE CEPLAFIB je prejemnik nacionalne nagrade Energy Globe 2020 za izjemne okoljske rešitve, ki se izvajajo na področju recikliranja odpadkov iz plastike in papirja. Adria Mobil v projektu LIFE CEPLAFIB, katerega namen in cilj je zvišati stopnjo recikliranja odpadkov v izdelkih široke potrošnje, sodeluje kot eden izmed partnerjev že od samega začetka in sicer kot končni uporabnik recikliranih izdelkov, ki jih bodo v prihodnjem obdobju vgrajevali v produkte.

Nagrada Energy Globe je z več kot 180 sodelujočimi državami in več kot 2500 prijavljenimi projekti letno najprestižnejša okoljska nagrada na svetu. Vsako leto se nagrada podeljuje tistim okoljskim projektom, ki rešujejo naše okolje z osebnim angažiranjem posameznikov, s trajnostnimi projekti ali komunikacijskimi kampanjami za ozaveščanje o trajnosti. Nagrada se podeljuje projektom na regionalni, nacionalni in globalni ravni, ki ohranjajo primarne vire energije ali uporabljajo obnovljive vire oziroma vire brez emisij. Veliko število sodelujočih in ambasadorji energetskega globusa v 90 državah podpirajo misijo ozaveščanja o trajnostnih rešitvah in motiviranja ljudi, da tudi na tem področju postanejo bolj aktivni.

V Adrii Mobil so ponosni, da so del uspešnega mednarodnega konzorcija podjetij, ki si prizadeva za vsak pozitiven korak v smeri zmanjševanja ogljičnega odtisa – zavedajo se, da danes šteje tako kakovost in inovativnost produkta kot tudi način, na katerega je narejen. V projektu LIFE CEPLAFIB, katerega koordinira slovensko podjetje TECOS, sicer sodelujejo naslednji partnerji: AITIIP (Španija), OMAPLAST (Slovenija), ECOPULP (Finska), ADRIA MOBIL (Slovenija) in ITB (Poljska). Vsi nacionalni dobitniki nagrade Energy Globe Award 2020 so bili javno predstavljeni 30. junija 2020 in so dostopni na: www.energyglobe.info.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj