Liga ABA: Krka slavila v Čačku

0
38

Košarkarji Krke so v 8. krogu Lige ABA premagali Borac v Čačku z 90:86 (27:20, 23:21,20:24, 20:21). Za razliko od nedeljske tekme z Mego, se je tokrat dramatična končnica odvila v korist krkašev.

Krkaši so začeli v petorki Rok Stipčević, Jan Rebec, Rod Camphor, Jan Kosi in Jure Škifić, ki je dosegel prvih sedem Krkinih točk. Krkaši so po petih minutah povedli s 14:10 in domači so vzeli prvo minuto odmora. Krkaši so tudi v nadaljevanju igrali dobro v napadu in po desetih minutah vodili s 27:20. Škifić je dosegel prvi koš v drugi četrtini, potem pa je Borac dosegel pet zaporednih točk in prvo minuto odmora je vzel tudi Krkin trener Vladimir Anzulović. Sledilo je sedem zaporednih točk Krkašev za vodstvo z dvomestno prednostjo (36:25) in gostitelji so vzeli še drugo minuto odmor, po kateri so tudi oni dosegli sedem zaporednih točk. Ob koncu 17. minute so zaostajali le še za dve točki (37:39), nato pa so naši košarkarji do konca polčasa naredili delni izid 11:4 in na premoru vodili s 50:41.

Drugi polčas je s košem ponovno odprl Škifić, nato pa so domači začeli z uspešnimi meti iz razdalje zmanjševati razliko. Dvakrat v tretji četrtini so se približali na točko zaostanka (59:60 in 65:66), Vrabac in Kosi pa sta poskrbela, da je bilo pred zadnjo četrtino 70:65 za Krkaše. Na začetku zadnje četrtine je z dvema trojkama in zadetim dodatnim prostim metom Todorović izenačil na 72. Krkaši so nato bili v minimalni prednosti do srede 37. minute, ko je po košu in zadetem dodatnem prostem metu Jonesa Borac povedel z 80:79. Nejc Barić je s trojko povedel Krkaše v vnovično vodstvo. Vrabac je z dvema košema povečal prednost na +4 (86:82), a so gostitelji minuto pred koncem izenačili na 86. Po minuti odmora je zadel Škifić, domači pa so zgrešili met za tri točke. Met za tri točke so zgrešili tudi Krkaši, a je žogo ujel Luka Lapornik, ki je z zadetima prostima metoma postavil končni izid tekme.

(foto: Liga ABA)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj