LIGA PRVAKOV: Real prvak, Oblakov Atletico odličen

35700
47

Z izvajanjem 11-metrovk se je končala letošnja nogometna Liga prvakov, ki so jo osvojili nogometaši Reala. Slednji so imeli na milanskem San Siru več športne sreče pri izvajanju 11-metrovk in slavili s končnim izidom 6:4. Real je tako osvojil že enajsto lovoriko najprestižnejšega nogometnega tekmovanja. Atletico pa je drugič izgubil v velikem finalu proti mestnemu tekmecu.

Po 90. minutah in podaljšku (2×15 minut) se je tekma končala z 1:1. Prvi so z izvajanjem 11-m začeli nogometaši Reala. Usoden je bil strel Juanfrana, ki je zadel okvir vrat. Tekmo je z zadnjim strelom zapečatil Ronaldo. Spet je s svojimi obrambami navdušil Jan Oblak, ki je še enkrat več dokazal, da je eden najboljših vratarjev na svetu.

Nogometaši Atletica so tekmo začeli slabše, saj so nogometaši Reala povedli že v 15. minuti z golom Ramosa. Že 8. minut pred tem so imeli prvo priložnost, ki pa jo je odlično obranil slovenski vratar Jan Oblak. Oblak je tudi v nadaljevanju tekme obranil nekaj nevarnih strelov in svojim kolegom omogočil stik z vodilnim Realom. Polčas se je končal z 1:0 za kraljevi klub.

V nadaljevanju pa povsem druga podoba Atletica. Že v 47. minuti so imeli nogometaši Atletica 11-metrovko, ki jo je najboljši strelec Atletica, Griezmann zastreljal v prečko. Ves drugi polčas je imel Atletico pobudo in v 80. minuti po nevarnem napadu Reala, ki ga je zapravil, mestne rivale kaznoval s hitrim protinapadom in lepo akcijo ter golom Carrasca. Po 90. minutah je bil izid 1:1.

Sledil je podaljšek dvakrat po 15 minut. Po prvih 15 minutah so še naprej imeli pobudo nogometaši Atletica. Prav v zadnjih minutah drugega dela podaljška pa so več napadali nogometaši Reala. Vendar tudi po podaljšku je bil izid izenačen (1:1). Sledilo je izvajanje 11-metrovk.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj