Likovna kolonija, razstava del učencev

0
70

Vabljeni na otvoritev razstave 5. likovne izletniške kolonije učencev šol na Dolenjskem.

S to razstavo želimo likovni pedagogi na šolah in učenci spodbudit javnost v razmislek in kritično razmišljanje o pomenu likovne umetnosti v šolah in tako posledično v vsakdanjem življenju.

Likovnost se pojavlja na vseh področjih življenja: od tega kako nam pristajajo nove kavbojke, kako se urediti za službo, kakšno hišo bomo sezidali in razmislili o barvi fasade, da se bo zlila z arhitekturno krajino prostora, od postavitve nove dnevne sobe do urejanja domače delavnice.

Kljub temu, da je likovnost še kako pomembna, so jo v devetletki izrinili iz šolskih predmetnikov in je ostala samo še ena ura tedensko. Ponavadi je učencev pri pouku tudi do 27. Matematični račun: 45 minut + 27 učencev v razredu= +razlaga+razdelitev pripomočkov+pospravljanje (en učitelj) ne govori v prid umetnosti v prihodnosti…

Pozivamo,da se uredi delitev razreda, kot je to že urejeno pri gospodinjstvu, športu in tehniki.

Želimo nazaj dodatno uro tedensko, da lahko učenci razvijajo svoje veščine, finomotoriko, vztrajnost, kreativno razmišljanje, osredotočenost in da lahko v miru razmislijo in so kreativni pri svojem delu, sporočajo profesorji likovne pedagogike.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj