Lokali zaprti, velike firme delajo, pri njih koronavirusa ni?

0
13143

Potem ko so odgovorni v državi sprejeli številne ukrepe za varnost in so številni samostojni podjetniki prisiljeni v počitek, marsikdo tudi na večni, pa imajo odgovorni še vedno neverjetno toleranco do velikih podjetji pri nas, pa čeprav so marsikje odkrili prisotnost virusa. Še enkrat več se je dokazalo, da je človek proti cekinu oz. milijonu vreden nič. Tišina o obolelih iz določenih podjetjih je tako tiha, da je sploh ni oz. v javnosti sploh ne obstaja.

Neuradno, pa lahko povem, da je v marsikaterem velikem podjetju na Dolenjskem bilo kar nekaj ljudi hospitaliziranih, zaradi novega korona virusa in do so nekatera podjetja ustrezne preventivne ukrepe sprejela šele potem ko je bilo že prepozno, spet drugim pa je za delavce še manj mar, ker menda delavcev ne manjka.

Številni delavci bodo morali z delovnim tednom kljub širjenju virusa vseeno v službo. Sprašujejo se, kako naj zaščitijo sebe in svoje bližnje, če delodajalec razmer ne jemlje resno. V združenju delodajalcev pa pravijo, da podjetja, ki še vztrajajo, ne podcenjujejo razmer, ampak gre za zadnje poskuse reševanja gospodarstva. O svoji usodi pa se sprašuje tudi slabih 100.000 samostojnih podjetnikov.

Vsekakor razumem posledice, ki jo je povzročil virus oz. koronavirus za podjetja, ampak v tem primeru mi je veliko bolj pomemben človek kot tak oz. njegov svojec, ki je lahko starejši, v t.i. rizični skupini in zaradi obolenja podleže.

Zanimivo, v Sloveniji se je vrh države brez težav odločil za zaprtje lokalov oz. manjših obrti, ki ne prirejajo velikih zabav, a v isti sapi dopušča obratovanje velikih obratov, kjer je zaposlenih več tisoč ljudi, v več izmenah. Razumem, da je posel posel. Ampak razumem, da je tudi življenje in zdravje nekaj. Upam pa, da po tej krizi, vsem, ki je bilo dopuščeno, da delujejo na račun oz. tveganja zdravja njihovega zaposlenega, ne bodo javno in še kje promovirali pomen zdravja….Saj jim za očitno ni mar, ali se morda motim?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj