Lov za pobeglim 16 -letnikom, vlom v bencinski servis

0
10230

Za policisti PU Nm je še en pester večer oz. noč. V večernih urah so na območju Novega mesta poskušali zaustaviti voznika bela osebnega vozila, ki pa njihovih ukazov ni spoštoval in je s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej. Lov se je zaključil na parkirišču v Podbrezniku, kjer je pobegli voznik trčil v parkirano prikolico. S PU NM so sporočili:

Lastnica avtomobila iz Novega mesta je nekaj pred deseto zvečer poklicala na številko 113, da so jih pravkar odtujili osebni avtomobil. Operativno-komunikacijski center je o dogodku obvestil patrulje na terenu. Nekaj minut zatem so ga prvi policisti opazil v Bršljinu in začeli ustavljati z modro lučjo in sireno. Voznik ni upošteval znakov policistom in je začel divjati in nevarno voziti po mestnih ulicah in okoliških vaseh: Ločne, Žabje vasi, Gotne vasi, mimo Pogancev, Črmošnjic, Iglenika, Dolža, Jugorja, Stranske vasi, Šmihela, Drske, Srebrnič, Češče vasi… nakar se je pregon ustavil s prometno nesrečo v Podbrezniku, ko se je po vožnji mimo stanovanjskih blokov na koncu zaletel v parkiran osebni avtomobil in kamp prikolico. Večino časa pred tem je sicer vozil po levi strani ceste, nevarno prehiteval ostala vozila in ogrožal varnost ostalih udeležencev v prometu. Vozilo so policisti zasegli, v postopku pa ugotovili, da je 16-letni voznik doma vzel ključe avta in se odpeljal.

Policisti so 16-letnika iz okolice Novega mesta pridržali zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja – poleg nevarne vožnje je med polurnim pregonom nekajkrat trčil v službeno vozilo policije in ga hotel izriniti s ceste. Dva policista sta zaradi poškodb potrebovala zdravniško pomoč.

Okoli 3. ure ponoči pa so neznanci vlomili v bencinski servis v središču Šentjerneja. Neuradno naj bi odnesli tudi nekaj 100 kg težak trezor. Po prvih ugotovitvah novomeških kriminalistov so neznanci na silo vstopili skozi vrata, pregledali prostore in odnesli nekaj denarja, srečke, vinjete in predplačniške kartice za mobilno telefonijo. Ocenjujejo, da je škode za nekaj tisoč evrov, več pa bo znanega po zaključeni preiskavi, so še sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj