Čez dan sonce in toplo

0
203

Do nedelje bodo naši kraji na obrobju vpliva območja visokega zračnega tlaka, kar nam prinaša sončno in za ta čas precej toplo vreme.

Dopoldne bo ponekod še oblačno in po nekaterih nižinah tudi megleno, sredi dneva pa se bo povsod razjasnilo in preostanek dneva bo sončen, kot nalašč za aktivnosti na prostem. Ponekod na Štajerskem bo popoldne zapihal šibak južni veter.

Čaka nas še eno prijetno toplo popoldne. V večjem delu države bomo izmerili okoli 8 st. C. Le 2 st. C manj bosta v alpskih dolinah. Najtopleje bo na Primorskem, kjer se bo ogrelo do pomladnih 14 st. C.

Petek se bo v gorah začel z oblaki, ki pa se bodo dopoldne postopno umaknili. Dopoldne bo predvsem v visokogorju pihal zmeren severni veter, popoldne pa bo ponekod zapihal šibak zahodnik. V visokogorju bo za okoli 8 st. C hladneje kot danes, nekoliko manj izrazita bo ohladitev v sredogorju.

Sobota bo še sončna in topla z najvišjimi temperaturami okoli 10 st. C, v nedeljo pa nas čaka sprememba vremena. Okrepil se bo JZ veter, ki bo nad večji del države prinesel oblake. Na vzhodu države bo še suho in zelo toplo, drugod bo občasno že deževalo. V ponedeljek nas bo prešla hladna fronta s padavinami in nižjo mejo sneženja, a za sneg po nižinah bo marsikje nekoliko pretoplo.

Naše vršace je ponoči dosegla izrazita otoplitev in celo v visokogorju se je temperatura dvignila nekaj stopinj nad ničlo. A ker je bil zrak suh, je bila smuka kljub temu odlična, razgled pa je segal zelo daleč. Pravi raj na smučiščih bo tudi jutri.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj