Mahni v naravo, ne boš škodljiv

0
355

Čeprav je t.i. izredno stanje, nas narava vabi. Veter bo ponehal, nebo bo jasno, a nad nami bo še razmeroma hladen in suh zrak. Pogoji za ohlajanje bodo dobri in v večjem delu Slovenije bo temperatura zjutraj pod ničlo. Najbolj se bo ohladilo v na SZ, tukaj bo okoli -7 stopinj, v večjem delu Slovenije bodo temperature od -4 do -3, na Goriškem bo stopinja pod ničlo, ob morju 2 stopinji nad ničlo. Ponedeljek bo povsem jasen, le na severu bo lahko na nebu kakšen oblaček. Dopoldne ne bo vetra, popoldne bo zapihal šibak južni veter.

Temperature bodo višje. V večjem delu Slovenije bodo temperature od 14 do 15 stopinj, še stopinjo več bo na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju. Nekoliko manj, 12 stopinj bo na Gorenjskem.

Vidljivost in razmere za obisk gora bodo v ponedeljek zelo ugodne, vetra ne bo. Čez dan se bo občutno ogrelo, na višini 2500 metrov se bo temperatura iz današnjih -10 povzpela na 0 stopinj, na 1500 metrov bodo jutri sredi dneva 4 stopinje Celzija.+

V torek zjutraj bo sončno, čez dan se bo od severa prehodno pooblačilo, ampak bo ostalo suho. Zjutraj bo pod ničlo, do popoldneva se bo ogrelo do 18 stopinj. V sredo zjutraj in dopoldne bo še nekaj oblakov, popoldne pa pričakujemo povsem sončno vreme. Tudi v četrtek bo sončno, zjutraj bo kakšna stopinja nad lediščem, najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj. Proti koncu tedna več oblakov, a bo ostalo toplo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj