Maj, ki je prevroč, ponekod udrihanje

0
232

Smo sredi maja, a temperature so povsem poletne, tako da nas ne smejo presenetiti tudi ostali ekstremi vremena. In v ponedeljek bo del Slovenije spet izpostavljen tisti manj prijetni strani vremenskega razvoja. Popoldne so nevihte začele nastajati tudi nad delom Dolenjske.

Sonce in šibak JZ veter bosta živo srebro hitro potiskala navzgor in marsikje bomo že pred poldnevom presegli 25 st. C. Pregreto ozračje bodo v drugem delu popoldneva predvsem v severni polovici Slovenije ohladile krajevne nevihte, ki jih bodo višinski vetrovi k nam prinesli iznad sosednje Avstrije in Italije. Lahko se bo razvilo tudi kakšno neurje z močnimi sunki vetra, nalivi in točo. Najtopleje bo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer se bo ogrelo do 31 st. C. V večjem delu preostalega dela Slovenije bo od 27 do 29 st. C. Na Gorenjskem bo 25 st. C.

V torek bo po sončnem začetku dneva oblačnost naraščala. Popoldne nas bodo spet zajele krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod lahko nadaljevale v noč na sredo. V sredo bo k nam dotekal za okoli 5 stopinj manj topel, a hkrati tudi suh zrak. Pričakujemo lahko sončno vreme z najvišjimi temperaturami okoli 23 st. C. Četrtek bomo začeli z zelo svežim jutrom. V večjem delu Slovenije bodo temperature le malo nad 5 stopinj, čez dan pa se bo ob sončnem vremenu močno ogrelo. Najtoplejši zrak se bo nad nami zadrževal v petek in soboto, ko bodo temperature v večjem delu Slovenije presegle 30 stopinj. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj