četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportMalo je zmanjkalo, naši orli drugi

Malo je zmanjkalo, naši orli drugi

Slovenija je bila v Lahtiju na ekipni preizkušnji do zadnjega skoka vodilna ekipa, na koncu pa je morala priznati premoč olimpijskim prvakom iz Avstrije, ki so zmagali s prednostjo 5 točk in pol. Tretja je bila Nemčija.

Lahti je danes gostil ekipno tekmo smučarskih skakalcev, Robert Hrgota je v našo posadko uvrstil Žigo Jelarja, Ceneta Prevca, Timija Zajca in Petra Prevca. Jelar je odlično odprl tekmo s 126 metri in drugim mestom Slovenije za Norveško po prvi skupini. V drugi skupini je Cene skočil 124 metrov, naši pa so povedli pred Norvežani za šest točk. Zajc je nato skočil 122.5 metrov, kar je še povečalo slovensko prednost na 15 točk pred Norveško, Avstrija je zaostajala 15,4 točk. Peter je s 123.5 metri postavil piko na i prvi seriji, naši so vodili s 521,5 točkami, 6 desetink so zaostajali Avstrijci, še dodatnih 20,3 točk pa tretji Norvežani.

V finalu je Jelar znova začel odlično, 127.5 metrov in naši so znova povečali prednost pred konkurenco na 10,1 točk pred Avstrijo, Norvežani so zaostajali skoraj 22 točk. Cene je s 130.5 metri naredil nov korak k novi slovenski zmagi, prednost pred Avstrijo je narasla na 8,4 točk, Norvežani so zaostajali že 31,2 točk.

Zajcu je v finalu uspel še en dober skok s 127 metri, prednost pred Avstrijo pa se je še povečala in sicer na 12,7 točk, Nemci so na tretjem mestu prehiteli Norvežane. Nemci so na koncu ohranili tretje mesto pred Norvežani. Stefan Kraft je s 128 metri vrgel rokavico Petru, ki je žal skočil premalo za zmago, pristal je pri 120.5 metrih in naši so na koncu za 5,5 točk zaostali za Avstrijci na drugem mestu. Jutri bo v Lahtiju na sporedu še posamična tekma. (SloSki)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča