torek, 23 aprila, 2024
DomaŠportMarko Fink do zmage na SloEnduro

Marko Fink do zmage na SloEnduro

Konec minulega tedna se je v Ilirski Bistrici odvijala druga tekma iz serije SloEnduro. Tekmovanje je uradni pokal Kolesarske zveze Slovenije v razvrstitvi za državno prvenstvo. Potekalo je na petih, večinoma skalnih enoslednicah nad Ilirsko Bistrico.

Marko Fink do zmage na SloEnduroZa ogrevanje so morali tekmovalci na sobotnem obveznem treningu opraviti vse vzpone in spusti (brez merjenja časa), ki pa so bile po petkovem deževju izjemno spolzke in nevarne.

Na srečo je pomlad do nedeljske tekme opravila svoje, saj so se razmere izboljšale in se je tekma odvijala v suhih razmerah. Spusti na nedeljski so bili tehnično in fizično zelo zahtevni. Ležeče kamenje je zahtevalo veliko zbranosti, vmesni položnejši tereni pa obilo moči v nogah tekmovalcev. Na treningu in tekmi je bilo skupaj potrebno prekolesariti skoraj 2000 višinskih metrov vzponov in spustov, ter dobrih 50 km razdalje.

Iz novomeškega Kolesarskega društva Zverinice sta na tekmovala dva člana in sicer Jon Pepelnik v kategoriji U15, in Marko Fink v kategoriji Master 1. Jon je imel žal nesrečo že na prvem spustu, saj je predrl zračnico in bil prisiljen zaključiti tekmo.

Marko pa je uspel sestaviti odličen tekmovalni dan. Pravilno je razporedil energijo med vzponi in zahtevnimi spusti, kar ga je na koncu pripeljalo prav na vrh razvrstitve v svoji kategoriji. Ploskamo obema tekmovalcema in iskreno čestitamo Marku za prvo letošnjo zmago, so še sporočili iz KD Zverinice.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča