Maročan naj bi posilil dve študentki

0
914

Policija je za časopis Dnevnik potrdila, da je prijela 38-letnega maroškega državljana zaradi dveh kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost. Po podatkih časopisa naj bi minuli mesec v Ljubljani storil silo dvema študentkama. Konec septembra so ga izpustili iz zapora, kjer je prestal dveletno kazen zaradi ropa.

V enem primeru naj bi v študentski sobi napadel 22-letnico, s katero sta se družila, v drugem pa se je v središču Ljubljane spravil nad 23-letnico, uporabil pa je tudi silo in nož. Moški je sicer že prestal dve leti zaporne kazni, izpustili so ga konec septembra.

Ljubljanski policisti so v drugi polovici oktobra obravnavali kaznivi dejanji zoper spolno nedotakljivost in v povezavi s tem prijeli 38-letnega maroškega državljana.

Policisti so po koncu preiskave na podlagi zbranih obvestil in forenzičnih dokazov osumljenega 38-letnika privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

Osumljenec je bil v Sloveniji že obravnavan za kazniva dejanja zoper premoženje, tudi z elementi nasilja, pri čemer je konec septembra prestal kazen zapora dveh let,” je še zapisal tiskovni predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic.

Po neuradnih podatkih Dnevnika naj bi 38-letnik pri nas pred leti zaprosil za mednarodno zaščito, a so ga zavrnili. Kljub temu se je še naprej zadrževal na našem ozemlju. Ko je bil obsojen na zaporno kazen, bi ga sicer lahko izgnali iz države, a se to ni zgodilo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj