petek, 19 aprila, 2024
DomaSlovenijaMaske ne bodo več obvezne

Maske ne bodo več obvezne

Minister za zdravje, Janez Poklukar, ki bo ta torek obiskal novomeško Splošno bolnišnico, je napovedal odpravo obveznega nošenja zaščitnih mask. Poklukar je ob strmem padcu okužb napovedal, da se bodo obvezne maske v zaprtih prostorih v kratkem poslovile, kot je namignil, morda še pred veliko nočjo, še vedno pa bodo ostale priporočene za ranljive skupine. O tem se bo že danes pogovorila posvetovalna skupina, ki bo sprejela odločitev, je potrdila Mateja Logar. Tako Logarjeva kot Poklukar sta zatrdila, da odprava ukrepa ni posledica kakršnih koli političnih pritiskov.

V nedeljo smo v Sloveniji zabeležili 528 okužb z novim koronavirusom. Kot smo poročali, je svetovalna skupina za covid-19 že predlagala, da bi se ob upadu števila covidnih bolnikov na intenzivnih oddelkih sprostila tudi obveza nošenja mask v zaprtih prostorih.

Še naprej upada tudi sedemdnevno povprečje potrjenih primerov, ki znaša 1830 oziroma 39 manj kot dan prej. Število potrjenih primerov okužb v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je v primerjavi z dnevom prej nižje za 19 in znaša 1406. Po podatkih NIJZ je z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepljenih 1.264.899 ljudi, z vsemi potrebnimi odmerki pa 1.220.669. V bolnišnici se zdravi 135 bolnikov, na intenzivnih oddelkih pa 22.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča