petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaMed prazniki nemirni, nasilni in oškodovani

Med prazniki nemirni, nasilni in oškodovani

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med prazniki posredovali v 233 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 840 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 32 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 55-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in tri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Pridržali nasilneža, ki sta nadlegovala svojce

Črnomaljski policisti so 16. 4. okoli 21.30 posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju Črnomlja. Ugotovili so, da je kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, kričal na svojo mamo, jo žalil in razbijal po pohištvu. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Sevniški policisti so 17. 4. posredovali zaradi nasilja v družini na območju Sevnice. Takoj so se odzvali, zbrali obvestila in ugotovili, da je pijan 29-letni nasilnež izvajal fizično nasilje nad babico in razbil pohištvo v stanovanju. Zaščitili so žrtev, zoper nasilneža uporabili
prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Pretep v Mirni Peči

18. 4. okoli 14.30 so policisti PP Novo mesto posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru na prireditvenem prostoru v Mirni Peči, kjer so se sprli in pretepali 45-letni, 41-letni in 21-letni kršitelj. 45-letni nasilnež se tudi po prihodu policistov ni umiril in ni upošteval njihovih ukazov, med postopkom je s palico udaril policista po roki. Policisti so vzpostavili javni red in mir in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Poškodovanje tuje stvari

Na delovišču v Češči vasi je med 14. 4. in 15. 4. nekdo z barvo poškodoval novo zgrajeno steno na objektu in povzročil za okoli 1500 evrov škode.

Vlomi in tatvine

15. 4. v večernih urah je v Srednjem Grčevju neznanec vlomil v ribogojnico in odtujil okoli 50 kg potočnih postrvi. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

Med 15. 4. in 17. 4. je nekdo s strehe objekta na Otočcu odtujil bakrene žlebove in povzročil za okoli 500 evrov škode.

Na Cankarjevi ulici v Novem mestu je 17. 4. nekdo vlomil v parkiran avtomobil in iz torbice odtujil denar. Storilec je poskušal vlomiti še v
tri vozila, vendar ni uspel priti v notranjost. Po oceni oškodovancev je z vlomi in tatvino povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Med 16. 4. in 18. 4. so v okolici Metlike neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor podjetja in odtujili okoli 400 kilogramov armaturnega železa in 50 vreč cementa. Škode je za okoli 800 evrov.

Na Ulici Mirana Jarca v Novem mestu je v noči na 18. 4. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z denarjem in dokumenti. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2000 evrov.

V Sromljah je 18. 4. okoli 21.30 neznanec vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil motorno žago.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča