Med ukrepi ustavitev javnega potniškega prometa in zaprtje lokalov

0
3593

219 okuženih: Širi se nabor ukrepov zoper koronavirus. Vrata bodo v ponedeljek zaprli lokali, ustavlja se javni promet. Taksiji bodo lahko vozili, vendar bodo morali vozniki pred vstopom novega potnika vozilo razkužiti.

V Soveniji se je v sobto zvečer v razširjeni sestavi sešel krizni štab (celotna vlada, civilna zaščita in ostali) in razpravljal o dodatnih ukrepih. Po seji širšega kriznega štaba je minister za zdravje Tomaž Gantar sporočil, da bo eden izmed ukrepov boja proti koronavirusu prepoved obratovanja lokalov. O tem, ali bo izdana odredba o zaprtju vseh lokalov naj bi razpravljali v prihodnjih dneh. Minister za obrambo Matej Tonin pa je s ponedeljkom napovedal začasno ustavitev javnega promet.

V kriznem štabu pripravljajo ostrejše ukrepe in tudi ostrejše kontrole zaradi nevarnega obnašanja v trgovinah, kjer zaposleni pogosto ostajajo brez zaščitnih sredstev in ustrezne oddaljenosti.

Glavni govorec kriznega štaba je postal Jelko Kacin, kar se je ugibalo že ob njegovem prihodu na sejo. Po njej je Kacin pojasnil, da bodo v nedeljo povabili na sestanek direktorje vseh slovenskih bolnišnic, krizni štab pa se bo sestal v ožji sestavi.

Medtem v velikih podjetjih še ne razmišljajo o morebitni začasni zaustavitvi proizvodnje, čeprav so po naših informacijah marsikje obravnavali okužbe in so nekateri delavci v karanateni. Prav tako smo izvedeli, da v nekaterih podjetjih nadrejeni delavcem ne dovolijo dela na domu, pa čeprav bi slednjega lahko opravljali doma.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj