petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaMedvrstniško nasilje, tatovi, pri nadzor domačega psa vklenili lastnika

Medvrstniško nasilje, tatovi, pri nadzor domačega psa vklenili lastnika

Policisti PU Nm so od zadnjega poročanja na številko 113 prejeli 168 klicev, od tega je bilo 67 dogodkov takšnih, ki so zahtevali policijsko posredovanje.

Kriminaliteta

Nekaj pred poldnevom so varnostniki trgovskega centra v Novem mestu poklicali policiste zaradi tatvine. 25-letni Novomeščan je mimo blagajne brez plačila odnesel za 45 evrov kave, a ga je pri tem opazil varnostnik in zadržal do prihoda policije.

V Brežicah so izpred železniške postaje neznanci odpeljali moško gorsko kolo, sivo – črne barve. Gorsko kolo (s cestnimi pnevmatikami) je bilo sicer zaklenjeno, a očitno to ni bila prehuda ovira za storilce. Lastnika so oškodovali za okoli 400 evrov.

V Pristavi pri Leskovcu so odtujili visokotlačni čistilec na vodo, znamke Fasa, model Kaiman, modre barve. Čistilec naj bi bil vreden tisoč evrov.

V Dolenjskih Toplicah so iz dveh tovornih vozil iztočili po okoli dvesto litrov dizelskega goriva. Dvema lastnikoma so tako povzročili vsakemu po dvesto evrov škode.

V noči iz nedelje na ponedeljek so vlomili v objekt na novomeškem Zupančičevem sprehajališču in odnesli starejši prenosni računalnik Toshiba, komponento za predvajanje glasbe, 24 pollitrskih pločevink piva Union in dva litra vina. Ocenjena škoda je okoli štiristo evrov.

Mejne zadeve in tujci

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so dopoldne v Dobovi na vlaku izsledili 14 oseb, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji (pet iz Kube, šest in Sirije, tri iz Maroka), popoldne pa še šest (iz Turčije, Maroka in Rusije). Skupaj so tako  v Ločah, Dobovi, Vinici prijeli 43 tujih državljanov, ki niso izpolnjevali pogoje za bivanje v Sloveniji (petnajst iz Kube, štirinajst iz Rusije, šest iz Sirije, šest iz Maroka 11 in enega iz Turčije). Postopki s tujci še niso zaključeni.

Policisti so obravnavali štiri kršitve javnega red in miru na javnem kraju.

Črnomaljski policisti so zaradi kričanja in groženj napisali plačilni nalog 42-letnici iz okolice Črnomlja.  Sevniški policisti so plačilni nalog napisali 68-letniku, ki je zmerjal sosedo na sprehodu. Šentjernejski policisti preverjajo okoliščine prijave medvrstniškega nasilja, ko naj bi pred trgovino v Šentjerneju dve dekleti in fant zmerjali in potiskali 13-letnika.

Policisti iz Črnomlja so z Inšpekcijo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin in zavetišča za male živali sodelovali v skupnem nadzoru skrbi za domače pse. Med postopkom na Tanči gori, ker ni šlo drugače, so morali uporabiti prisilna sredstva in za kratek čas vkleniti 46-letnega lastnika psa, ki se je razburjal nad postopkom in prisotnimi uradnimi osebami. Njemu in še dvema kršiteljicama so napisali plačilni nalog.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča