Meglen začetek jasne nedelje

0
99

Pestrih in nevarnih 60 ur vremena se počasi umirja. A posledice oz. škoda je velika. V naslednjih urah se bodo oblaki v večjem delu Slovenije razkrojili. Ker se bo polegel tudi veter, bo marsikje po nižinah nastala megla.

Nedelja se bo začela s skoraj zimskimi temperaturami. V alpskih dolinah ter po mraziščih Notranjske in Kočevske se bo živo srebro približalo ledišču. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bomo izmerili od 4 do 6 st. C. Na Goriškem bo 7, ob morju pa 10 st. C. Po razkroju jutranje megle bo preostanek dopoldneva v večjem delu Slovenije sončen. Sredi dneva bo oblačnost od severa naraščala in popoldne se bo lahko predvsem nad hribi razvila kakšna kratkotrajna ploha.

Kljub temu bodo temperature prijetne. Najtopleje bo na Primorskem, kjer se bo ogrelo do 22 st. C. Dve stopinji manj bosta na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju. V osrednji Sloveniji bo okoli 19, na SV-du 18 st. C. Nekoliko bolj svežih 15 stopinj bo v alpskih dolinah.

Sneg, ki je zapadel danes, se bo v senčnih legah visokogorja obdržal kar nekaj časa, medtem ko ga bo na soncu izpostavljenih pobočjih hitro pobralo. Pri obisku visokogorja bo v prihodnjih dneh potrebna večja previdnost, saj bodo nekatere planinske poti lahko tudi poledenele. Nad višino okoli 2200 metrov bodo jutri temperature ves dan pod ničlo.

Noč na ponedeljek bo oblačna. Predvsem na vzhodu in severu Slovenije bo lahko padlo nekaj kapelj dežja. A že zjutraj se bo od SZ-da zjasnilo, tako da bo ponedeljek v večjem delu Slovenije sončen. Nekaj povečane oblačnosti bo občasno na Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju, kjer bo popoldne še lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha. V nadaljevanju tedna bodo padavine malo verjetne. Torek bomo marsikje začeli z meglo, nadaljevali pa s soncem. Podobno vreme nas bo nato spremljalo vse do konca tedna. (Rok Nosan)