‘Meški’ in Civilna zaščita ob epidemiji

0
558

Ob razglasitvi epidemije se sestal operativni štab civilne zaščite Novo mesto. Pri tem so se predstavniki štaba seznanil s sklepom o aktiviranju Državnega načrta zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh v zadevi COVID-19, z dne 19. 10. 2020, ki ga je podal poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan. S sklepom, ki je bil aktiviral danes ob 8. uri, je hkrati aktiviran tudi občinski načrt, ki ga je pripravil štab civilne zaščite.

V skladu z navedenim sklepom bo občinski štab civilne zaščite vsak dan do 17. ure obveščal regijski štab o svojih aktivnostih. Na sestanku so predstavniki štaba civilne zaščite skladno z občinskim načrtom naredili plan aktivnosti in zadolžitev ter vnovič pregledali naloge štaba. Pri tem so ugotovili, da v tem trenutku novih ukrepov ni in da se že odrejeni ukrepi v Mestni občini Novo mesto uspešno izvajajo. Pregledali so tudi zaloge zaščitne opreme in ugotovil, da je opreme dovolj za vsaj en mesec, kot je predvideno tudi v načrtu.

Operativni poveljnik štaba civilne zaščite Mestne občine Novo mesto Gregor Blažič in župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni sta pisno pozvala vse občinske zavode k upoštevanju ukrepov. Pri tem sta jih pozvala, da pregledajo svoje načrte dejavnosti za preprečitev širjenja epidemije in predvsem zagotovijo zaloge zaščitne opreme za en mesec.

Štab civilne zaščite Mestne občine Novo mesto je sklenil, da pozove vse humanitarne organizacije in ostala društva k pripravljenosti za nudenje pomoči prebivalcem, v kolikor bi bilo to zaradi zaostritve ukrepov potrebno. Med prioritetami pri nudenju pomoči naj bosta pomoč pri prehrani in varovanju otrok. Za konec so sporočili, da je štab v pripravljenosti, v kolikor bi se ukrepi zaostrili. V takšnem primeru bodo vnovič aktivirali tudi občinsko številko za nujne primere, vse nadaljnje ukrepe pa bodo sproti sporočali tudi javnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj