sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaMetliški policisti prijeli tatove vozila

Metliški policisti prijeli tatove vozila

Minulo nedeljo nekaj pred 22. uro so bili metliški policisti obveščeni, da naj bi v Rosalnicah nekdo z dvorišča stanovanjske hiše ukradel osebni avtomobil. Takoj so se odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev. Na območju Trnovca so avtomobil izsledili in ga ustavljali, vendar voznik znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo, kasneje pa vozilo ustavil. 30-letni osumljenec in dva sopotnika, stara 19 in 34 let, so se med postopkom nedostojno vedeli, policistom poskušali preprečiti izvedbo nalog in jih napasti. Zoper nasilno trojico so uporabili prisilna sredstva in jih obvladali. Ugotovili, so, da 30-letni storilec nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,50 miligramov alkohola. Ukraden avtomobil so zasegli, zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov in javnega reda in miru izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zaradi tatvine bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

Na delovišču na Dvoru je v noči na 20. 1. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil dve motorni žagi.

Na parkirnem prostoru v Trebnjem je 20. 1. nekdo iz osebnega avtomobila odtujil torbico z dokumenti, gotovino in bančnimi karticami. Storilec je na dveh bankomatih dvignil gotovino in lastnico oškodoval za 2100 evrov.

V okolici Novega mesta so neznanci iz hleva odtujili samokolnico, lopato in šest bal sena.

V noči na 23. 1. je v naselju Lukovek nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil suhomesnate izdelke.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Krško so 20. 1. poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okolici Krškega, kjer naj bi pijan kršitelj razgrajal in nadlegoval
družinske člane. 41-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 20. 1. in 23. 1. na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje) izsledili in prijeli 22 državljanov Rusije, 19 državljanov Maroka, 17 državljanov Afganistana, pet državljanov Nepala, štiri državljane Indije, tri
državljane Bangladeša, tri državljane Pakistana, dva državljana Alžirije in državljana Konga. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča